Divendres, 17 de setembre de 2021 - Edició 1149
La República

L’FMI demana que la intervenció pública en la crisi del coronavirus tingui una “clara clàusula d’expiració”

ACN Brussel·les.-El Fons Monetari Internacional (FMI) avala que el sector públic tingui una “gran intervenció” durant la crisi pel coronavirus, però demana que sigui “transparent” i aquesta intervenció tingui una […]

Avatar
Agències 01/04/2020

ACN Brussel·les.-El Fons Monetari Internacional (FMI) avala que el sector públic tingui una “gran intervenció” durant la crisi pel coronavirus, però demana que sigui “transparent” i aquesta intervenció tingui una “clara clàusula d’expiració”. Per l’organisme, la intervenció pública només està justificada “mentre duren les circumstàncies excepcionals”. En un article escrit per diversos funcionaris de l’FMI, l’organisme diu que la lluita contra la pandèmia és “com una guerra” i preveu que la fase de control del covid-19 duri “almenys un o dos trimestres”.

Segons l’FMI, el grau d’èxit en la recuperació econòmica dependrà de les mesures econòmiques que s’hagin pres durant la crisi. “Si les polítiques asseguren que els treballadors no perden els llocs de treball, els llogaters i propietaris no són desnonats, les empreses eviten la fallida i es mantenen les xarxes comercials, la recuperació vindrà aviat i sense problemes”, apunten.Per l’organització, ara per ara és clau garantir el funcionament dels serveis essencials, donar suficients recursos a la gent més afectada per la crisi i evitar el màxim possible la interrupció de l’economia.