Dijous, 29 de juliol de 2021 - Edició 1099
La República

L’Eurocambra avisa que “no malgastarà” el “poder” de rebutjar el pla per a la recuperació malgrat la “urgència”

ACN Brussel·les.-El president de la comissió de Pressupost de l’Eurocambra, Johan Van Overtveldt, ha avisat aquest dimarts que el Parlament “no malgastarà” el seu “poder” de rebutjar el pla econòmic […]

Avatar
Agències 30/06/2020

ACN Brussel·les.-El president de la comissió de Pressupost de l’Eurocambra, Johan Van Overtveldt, ha avisat aquest dimarts que el Parlament “no malgastarà” el seu “poder” de rebutjar el pla econòmic que acordin els estats només per la “urgència” causada per la pandèmia. En una roda de premsa, Van Overtveldt ha admès que l’Eurocambra tindrà “pressió pel temps” a l’hora de negociar el pla econòmic per rellançar l’economia, que inclou el Fons de Recuperació i els pressupost europeu per als pròxims set anys. En aquest sentit, el president de la comissió parlamentària ha recordat que són els estats els que els estan fent “esperar” dos anys per acordar un document sobre el qual negociar.

“Tots els ulls estan en la cimera, però siguem clars, no serà el final de la història”, ha apuntat el president de la comissió de Pressupost, que ha instat els 27 a “accelerar” la negociació per acordar un pla aviat per poder-lo començar a negociar amb l’Eurocambra.Pel que fa a la presidència alemanya, que comença aquest dimecres, Van Overtveldt ha dit que “les expectatives són molt altes”. En aquest sentit, ha traslladat a Alemanya la necessitat d’assolir un acord amb els 27 “a bord” i que l’Eurocambra estigui “plenament” participant en la negociació del pla econòmic.