Dissabte, 24 de setembre de 2022 - Edició 1521
La República

L’Estat batrà rècord de recepció de vacunes la setmana que ve amb 6 milions de dosis

ACN Madrid.-El president del govern espanyol, Pedro Sánchez, ha anunciat aquest divendres des de Brussel·les que l’Estat batrà el rècord de recepció de vacunes la setmana que ve amb 6 […]

Agències 25/06/2021

ACN Madrid.-El president del govern espanyol, Pedro Sánchez, ha anunciat aquest divendres des de Brussel·les que l’Estat batrà el rècord de recepció de vacunes la setmana que ve amb 6 milions de dosis. Fins ara l’estat rebia cada setmana aproximadament 1,5 milions de dosis setmanals, de manera que segons Sánchez –i malgrat que aquest dijous es va batre el rècord de vacunacions en un sol dia amb més de 733.000 dosis administrades- l’arribada massiva de dosis fa que “accelerarem encara més el ritme de vacunació”.

Sánchez ha recordat que el 50,2% de la població de l’estat té com a mínim una dosi, més de 24 milions de persones. Tot plegat, segons ha apuntat, apuntala l’objectiu d’assolir el 70% de la població vacunada a l’estiu. En aquest marc ha apuntat que la fi de l’obligació de la mascareta en exteriors aprovada al Consell de Ministres extraordinari de dijous és “un pas més cap a la normalitat” tot i que “no podem abaixar la guàrdia”. El president espanyol també ha insistit que el 2021 l’Estat donarà 21,5 milions de dosis a tercers països, especialment a Llatinoamèrica.