Dilluns, 26 de juliol de 2021 - Edició 1096
La República

L’Estat assegura que el comerç bilateral amb el Regne Unit no patirà canvis durant el període transitori del Brexit

ACN Barcelona.-El ministeri d’Indústria, Comerç i Turisme ha assegurat que el comerç bilateral es prestarà “en les condicions actuals” durant el període transitori que comença el proper divendres, dia marcat […]

Avatar
Agències 27/01/2020

ACN Barcelona.-El ministeri d’Indústria, Comerç i Turisme ha assegurat que el comerç bilateral es prestarà “en les condicions actuals” durant el període transitori que comença el proper divendres, dia marcat pel Brexit. A partir de dissabte el Regne Unit no serà estat membre de la Unió Europea i s’obre un període transitori d’un any, que es podria estendre. Durant el mateix, el govern espanyol ha assegurat que per als operadors “no hi haurà canvis en cap aspecte: de duanes, fiscal, regulatori, etc” i el Regne Unit “continuarà aplicant tota la normativa de la UE”.

Pel que fa a les mercaderies, continuarà formant part del Territori Duaner de la UE i del Mercat Únic, motiu pel qual es mantindrà la lliure circulació de mercaderies. Tampoc hi haurà canvis en l’estatus d’origen dels seus productes, pel que les empreses podran continuar beneficiant-se de les preferències d’aranzels dels acords subscrits per la UE en iguals condicions.L’1 de gener del 2021, el Regne Unit deixarà de tenir l’obligació d’aplicar la normativa de la UE i entraria en vigor l’acord comercial al que s’arribi. En cas de no haver-hi acord, el Regne Unit “tindria el mateix tracte que d’altres països de l’Organització Mundial del Comerç, amb els que la UE no té acord preferencial”. D’altra banda, el ministeri també ha indicat que un cop finalitzat el període transitori, el Regne Unit quedarà fora de la Unió Duanera de l UE “i serà n tercer país per a tots els efectes, tant en comerç de béns com de serveis i els seus productes deixaran de tenir l’estatus d’originaris de la UE”.