Dimarts, 27 de juliol de 2021 - Edició 1097
La República

L’estació de Zona Franca de la línia 10 Sud de metro obrirà les portes al públic dissabte

ACN Barcelona.-L’estació de la Zona Franca de la línia 10 Sud de metro obrirà les portes al públic dissabte 1 de febrer a les tres de la tarda. L’estació s’ubica […]

Avatar
Agències 30/01/2020

ACN Barcelona.-L’estació de la Zona Franca de la línia 10 Sud de metro obrirà les portes al públic dissabte 1 de febrer a les tres de la tarda. L’estació s’ubica al carrer A del polígon del mateix nom, un eix principal d’activitat econòmica a l’àrea metropolitana de Barcelona. Aquesta serà la vuitena estació de la línia i la primera de les quatre estacions construïdes en aquest carrer, fins ara utilitzat com a ramal tècnic perquè els trens entrin i surtin de la base de manteniment. Aquesta serà la tercera ampliació de la L10 Sud, inaugurada el setembre de 2018 amb cinc estacions, de Foc a Collblanc. Amb la prolongació de la Zona Franca, la línia passarà a tenir 6,1 quilòmetres de longitud.

Els accessos a l’estació estan al mateix carrer A, entre els carrers 1 i 2, al districte de Sants-Montjuïc. A la zona d’influència hi ha les seus centrals de Transports Metropolitans de Barcelona (TMB) i l’Àrea Metropolitana de Barcelona, oficines del Consorci de la Zona Franca, nombroses naus d’empreses i alguns equipaments, a més d’una de les entrades al recinte del port.La primera ampliació de la L10 es va fer a principis de març del 2019, amb l’obertura de l’estació de Provençana. A finals de novembre s’hi va sumar la de la Ciutat de la Justícia. Amb aquesta nova ampliació de la línia, la xarxa de metro s’ampliarà fins als 122,3 quilòmetres i 159 estacions. D’aquests, 34 quilòmetres i 32 estacions tenen línies de funcionament automàtic sense conductor, com la L10 Sud.