Edició 2122

Els Països Catalans al teu abast

Divendres, 17 de maig del 2024
Edició 2122

Els Països Catalans al teu abast

Divendres, 17 de maig del 2024

L’estació de control de la qualitat de l’aire del Port de Tarragona es traslladarà al barri del Serrallo

|

- Publicitat -

ACN Tarragona – El departament d’Acció Climàtica ha acordat amb el Port de Tarragona el trasllat de l’estació de control de la qualitat de l’aire del recinte al barri del Serrallo, a més de connectar-la a la Xarxa de Vigilància i Previsió de la Contaminació Atmosfèrica (XVPCA). Es tracta d’un canvi que permetrà tenir uns mesuraments més acurats del que respiren les persones que viuen prop de les activitats que es desenvolupen al recinte del port, fonts emissores de diferents contaminants. Mentre no s’executa el trasllat, els mesuraments es faran a través d’una unitat mòbil de la XVPCA que estarà operativa des del juliol durant dos mesos aproximadament.

Amb aquesta actuació també s’adequa l’estació als nous estàndards aprovats la setmana passada al Parlament europeu. La nova directiva sobre la qualitat de l’aire ambient, que s’adoptarà a partir del mes de setembre, apunta que quan l’objectiu és determinar l’impacte dels ports, aeroports i altres zones industrials, cal disposar de vigilància de la qualitat de l’aire a la zona residencial més propera amb potencial impacte d’aquestes activitats.

Publicitat

D’altra banda, està previst que en els pròxims mesos la Generalitat instal·li nous punts de mesurament a la Pobla de Mafumet i a Vilallonga del Camp. S’hi sumaran onze equips de mesurament automàtic d’òxid d’etilè i 1,3 butadiè als municipis de Constantí, el Morell, Perafort (Puigdelfí), la Pobla de Mafumet, Vilallonga del Camp i Tarragona (al barri de Sant Salvador), la Canonja, Vila-seca (a l’institut IES Vila-seca), Vila-seca (al nucli de la Pineda), Tarragona (al complex educatiu Laboral) i Tarragona (al barri de Bonavista). També es preveu incorporar dues unitats mòbils amb equipament de laboratori per mesurar els compostos orgànics volàtils. Tot plegat compta amb un pressupost d’uns tres milions d’euros, amb una despesa recurrent d’uns 700.000 euros.

Publicitat

Segueix-nos a les xarxes

Més notícies

Opinió