Dilluns, 14 de juny de 2021 - Edició 1054
La República

L’estació Ciutat de la Justícia de l’L10 entrarà en funcionament al novembre

ACN Barcelona.-L’estació Ciutat de la Justícia de l’L10 entrarà previsiblement en funcionament al novembre, segons ha explicat aquest divendres el director d’Infraestructures i Mobilitat de la Generalitat, Isidre Gavin. Gavin […]

Avatar
Agències 20/09/2019

ACN Barcelona.-L’estació Ciutat de la Justícia de l’L10 entrarà previsiblement en funcionament al novembre, segons ha explicat aquest divendres el director d’Infraestructures i Mobilitat de la Generalitat, Isidre Gavin. Gavin ho ha dit durant una visita d’obres a la futura estació, on els treballs d’arquitectura estan pràcticament acabats. Gavin ha explicat que cal “provar tots els sistemes, posar-los a punt i garantir el bon funcionament”. Un cop això es faci hi haurà un període de “marxa en blanc” per comprovar que tot està en sintonia amb el metro en funcionament i posteriorment entrarà en servei. “Si hagués de donar una data potser diria que serà més aviat al novembre”, ha apuntat. L’estació acollirà fins a 6.000 usuaris al dia, xifra que es doblarà quan la L9 estigui completada.

Gavin s’ha felicitat perquè les obres “estan a punt de finalitzar-se”, tot i que ha dit que no podia concretar la data exacta de la posada en servei per prudència. Sí que ha afirmat però que malgrat que s’havia parlat de l’octubre, ell apostava perquè això passés al novembre. El secretari d’Infraestructures ha posat en valor que aquesta nova estació és “molt important” per la seva ubicació davant dels jutjats de la Ciutat de la Justícia i per la connexió amb els Ferrocarrils de la Generalitat de Catalunya (FGC). A més, ha afirmat que contribueix a tenir una “millor i major” oferta de transport públic en el marc de la lluita contra el canvi climàtic. Un cop finalitzada, aquesta serà la dinovena estació del Metro a l’Hospitalet de Llobregat. “Determinació total” per l’L9D’altra banda, ha reiterat que el Govern té “determinació total” per finalitzar l’L9. Per aconseguir-ho, ha dit que cal que l’executiu “prengui les decisions que ha de prendre” per tal de poder tenir el crèdit del Banc Europeu d’Inversions (BEI) que han de permetre finances les obres. “D’alguna manera podríem dir que ja el tenim, el que cal és que prenguem les decisions que hem de prendre perquè es faci efectiu”, ha insistit. El secretari ha descartat donar un calendari però ha reiterat que “s’està treballant” en aquesta línia. De la seva banda, el director general d’Infraestructures de Mobilitat, Xavier Flores, ha explicat que les obres de l’estació d’Ernest Lluch de la L5, també a l’Hospitalet, van segons el calendari anunciat, que apuntava a dos anys d’obres. Aquest agost es va fer el tall d’un tram de la línia per avançar en les obres i aquestes “s’han portat a terme satisfactòriament”. En la visita també hi ha participat el tinent d’alcalde de l’Ajuntament de l’Hospitalet, Pepe Castro, qui ha celebrat que “s’estan complint els calendaris”. Ha afegit que la de Ciutat de la Justícia és una estació “molt important” per a la ciutat tant per la seva localització estratègica com pel que implica de foment del transport públic.