Diumenge, 19 de setembre de 2021 - Edició 1151
La República

L’escola concertada destaca que l’informe del Síndic confirma el “dèficit” de finançament del concert educatiu

ACN Barcelona.-Diverses organitzacions de l’escola concertada han afirmat que l’informe del Síndic de Greuges sobre el cost de la plaça escolar ha confirmat el “dèficit” de finançament del concert educatiu. […]

Avatar
Agències 16/07/2020

ACN Barcelona.-Diverses organitzacions de l’escola concertada han afirmat que l’informe del Síndic de Greuges sobre el cost de la plaça escolar ha confirmat el “dèficit” de finançament del concert educatiu. En un comunicat, han assegurat que s’ha demostrat amb dades objectives que el concert no garanteix la gratuïtat de la plaça “tal i com estableix la normativa”. L’escola concertada ha valorat positivament la iniciativa del Síndic per resoldre el problema del finançament i hi veu la possibilitat de fer un pas definitiu cap a la gratuïtat de l’educació. “L’infrafinançament que evidencia l’informe del Síndic és la causa fonamental de segregació escolar en el nostre sistema educatiu”, han assegurat.

Entre les associacions signants del comunicat hi ha l’Agrupació Escolar Catalana, l’Associació Professional de Serveis Educatius de Catalunya (APSEC), la Confederació de Centres Autònoms d’Ensenyament de Catalunya, la Federació Catalana de Centres d’Ensenyament, la Federació d’Associacions de pares i Mares d’Escoles Lliures de Catalunya i la Fundació Escola Cristina de Catalunya. L’informe del Síndic apunta que escolaritzar un alumen de primària en un centre concertat té un cost de 4.018,33 euros per curs i fer-ho a secundària 4.634,78 euros. Aquest cost no inclou les activitats complementàries i els seves escolars. Les organitzacions contrasten aquestes xifres amb el fet que l’administració finança 2.734,38 euros fins a sisè de primària per curs i 3.394,30 euros a l’ESO. Amb tot, han constatat que són les aportacions de les famílies les que compensen la diferència entre el cost i el finançament. Les organitzacions han demanat mesures urgents per “corregir la situació d’infrafinançament que revela l’estudi”. En primer lloc, han demanat garantir el finançament “adequat” de les 25 hores lectives per als nivells concertats als centres concertats, “com ja ho està fent des de fa molts anys a l’escola pública”.