Divendres, 15 de gener de 2021 - Edició 904
La República

Les vendes a les grans superfícies cauen un 18,7% interanual al novembre

ACN Barcelona.-L’índex de vendes a les grans superfícies de Catalunya a preu corrents van caure fins a un 18,7% al novembre i va retrocedir un 4,4% respecte a l’octubre, segons […]

Avatar
Agències 13/01/2021

ACN Barcelona.-L’índex de vendes a les grans superfícies de Catalunya a preu corrents van caure fins a un 18,7% al novembre i va retrocedir un 4,4% respecte a l’octubre, segons ha informat aquest dimecres l’institut d’Estadística de Catalunya (Idescat). Per grups de productes, el descens interanual de vendes es va concentrar en els productes no alimentaris (-37,3%), mentre que augmenten les d’alimentació (9,6%). En l’acumulat dels primers onze mesos de l’any, la variació interanual de l’índex ha estat negativa (‑11,1%), com a resultat de les fortes disminucions que ha registrat l’índex des que es va decretar l’estat d’alarma i les posteriors restriccions perimetrals i d’activitat, i que han afectat molt directament els productes no alimentaris.

A preus constants, l’índex mostra una disminució interanual del 18,4% al novembre del 2020. Per grups de productes, les vendes d’alimentació han pujat un 8,2% mentre que les de la resta de productes han disminuït un 36,1%.

Relacionats