Divendres, 24 de setembre de 2021 - Edició 1156
La República

Les universitats catalanes faran les classes teòriques de forma telemàtica a partir d’aquest dijous

ACN Barcelona.-Les universitats catalanes passaran la docència teòrica al format telemàtic a partir d’aquest dijous, segons han confirmat a l’ACN fonts de la Secretaria d’Universitats. Aquest és l’acord a què […]

Avatar
Agències 13/10/2020

ACN Barcelona.-Les universitats catalanes passaran la docència teòrica al format telemàtic a partir d’aquest dijous, segons han confirmat a l’ACN fonts de la Secretaria d’Universitats. Aquest és l’acord a què s’ha arribat aquest dimarts en una reunió entre els centres universitaris i el Govern en el marc del Consell Interuniversitari de Catalunya (CIC). La mesura arriba després que el Departament de Salut demanés a les universitats passar a la docència telemàtica tenint en compte l’empitjorament de la situació epidemiològica a Catalunya. D’aquesta manera, les universitats han acordat que l’inici de les classes virtuals sigui el mateix dia per a totes, i en principi es mantenen les activitats previstes per a aquests dimarts i dimecres.

La Universitat Pompeu Fambra (UPF) ja havia anunciat aquest matí que la docència virtual s’iniciaria dijous però que hi quedaran al marge les activitats pràctiques que es fan en laboratori. De la seva banda, la Universitat de Barcelona (UB) concretarà les mesures aquest dimecres però també havia informat que l’inici de la virtualitat serà dijous.El Departament d’Universitats i Recerca subratlla que la mesura s’ha acordat per al termini del 15 al 30 d’octubre, ambdós inclosos. Més enllà de la formació telemàtica, la resta d’activitats acadèmiques de les universitats es mantindrà, continuant amb les mesures de protecció pertinents. La presència del personal docent i d’administració i serveis s’adequarà a les necessitats que l’activitat de les universitats determini.Segons el departament, en l’informe de l’Agència de Salut Pública es reconeix “l’esforç” que estan fent les universitats i el “compromís” de la comunitat universitària amb el seguiment i el compliment de les mesures de seguretat adoptades. En aquest sentit, es reitera que les universitats “són segures” i que l’objectiu de reduir temporalment la docència presencial és aconseguir la disminució de l’activitat induïda, com és el cas de la mobilitat de les persones.