Dilluns, 27 de setembre de 2021 - Edició 1159
La República

Les relacions entre Catalunya i Espanya són el principal problema dels catalans, segons el CEO

ACN Barcelona.-Les relacions entre Catalunya i Espanya són el principal problema dels catalans per davant de la insatisfacció de la política i l’atur, segons la primera onada del 2019 del […]

Avatar
Agències 05/04/2019

ACN Barcelona.-Les relacions entre Catalunya i Espanya són el principal problema dels catalans per davant de la insatisfacció de la política i l’atur, segons la primera onada del 2019 del Baròmetre d’Opinió Política del Centre d’Estudis d’Opinió (CEO). D’aquesta manera, canvia el rànquing respecte a l’última enquesta de l’octubre, quan la insatisfacció política estava en primer lloc. D’altra banda, els enquestats puntuen amb un 3,99 la gestió del Govern de la Generalitat, una nota dues dècimes superior a la darrera enquesta. Un 48,4% dels catalans suspèn el Govern liderat per Quim Torra mentre que un 48,1% l’aprova.

Segons el baròmetre del CEO, els catalans puntuen millor els polítics catalans, amb un 4,38, que els polítics espanyols, a qui donen una nota de 2,28. Pel que fa a les institucions, les més ben valorades són les universitats, els Mossos d’Esquadra i els ajuntaments. De fet, són les úniques que aproven. A l’altra cara a de la moneda hi ha la banca, l’Església i la monarquia, com les menys valorades. Junqueras, el més ben valoratPel que fa a les valoracions dels líders polítics. El president d’ERC, Oriol Junqueras, és el que obté millor nota amb un 6,37 sobre 10. En segon lloc, hi ha la secretària general dels republicans, Marta Rovira, amb un 5,37. El president de la Generalitat, Quim Torra, té una nota del 4,53 i la líder de Cs, Inés Arrimdas, del 2,24. El més mal valorat és Manuel Valls amb un 1,96.