Dilluns, 27 de març de 2023 - Edició 1704
La República

Les obres del corredor Mediterrani obligaran a interrompre tres dies l’R4 i l’R8 entre Castellbisbal i Martorell

ACN Barcelona – Les obres del corredor Mediterrani obligaran a suspendre totalment el trànsit ferroviari de les línies R4 i R8 entre la nit del dijous i la matinada de […]

Agències 07/03/2023

ACN Barcelona – Les obres del corredor Mediterrani obligaran a suspendre totalment el trànsit ferroviari de les línies R4 i R8 entre la nit del dijous i la matinada de diumenge a dilluns entre Castellbisbal. Els treballs suposaran un pas més per a la implantació de l’ample estàndard en l’àmbit del municipi del Vallès Occidental, amb la posada en servei de quatre nous desviaments mixtos i l’enllaç de la via actualment en servei del ramal de Costablanca amb la nova via 2 de Castellbisbal. Les afectacions començaran a les deu de la nit del dijous i finalitzaran a les cinc del matí de dilluns. Mentrestant, Renfe habilitarà un servei alternatiu per carretera durant les franges afectades.

Conegut com ‘La porta d’Europa’, aquest tram permetrà enllaçar en ample estàndard la infraestructura entre el Nus de Castellbisbal i la frontera amb els trajectes entre el Nus de Vila-seca, Sant Vicenç de Calders i Martorell, en procés de construcció, i cap al País Valencià i resta de territoris per on transcorre el corredor Mediterrani.

Durant els darrers mesos, s’han dut a terme diverses tasques prèvies necessàries com la rehabilitació d’una obra de drenatge transversal, el muntatge d’uns 650 metres de la nova via 2 en ample mixt i la instal·lació de nova catenària.

Segons ha explicat Adif en un comunicat conjunt amb Renfe, els treballs del cap de setmana que ve permetran habilitar la nova via 2 de l’estació de Castellbisbal per ser la via de pas i alliberar la capçalera sud de l’estació per continuar els treballs previstos d’adaptació de les instal·lacions en aquest àmbit.

La següent fase d’aquesta actuació s’allargarà fins a l’agost, quan es preveu la posada en servei de la capçalera nord de l’estació de Martorell, amb la instal·lació de cinc nous desviaments mixtos, la capçalera sud de Castellbisbal i la posada en servei de la via 1 de Castellbisbal. Les obres a l’interior d’aquest túnel continuen el seu curs per adaptar-lo a l’ample internacional i ja s’ha conclòs el rebaix del rasant i s’està executant el recrescut dels laterals.