Diumenge, 26 de setembre de 2021 - Edició 1157
La República

Les matriculacions de turismes a Catalunya es desplomen un 36% al juliol, fins a les 10.839 unitats

ACN Madrid.-Les matriculacions de turismes a Catalunya van caure fins a un 36%, fins a les 10.839 unitats, al juliol en comparació amb el mateix mes de l’any passat, segons […]

Avatar
Agències 02/08/2021

ACN Madrid.-Les matriculacions de turismes a Catalunya van caure fins a un 36%, fins a les 10.839 unitats, al juliol en comparació amb el mateix mes de l’any passat, segons ha informat aquest dilluns la patronal Faconauto. Catalunya va concentrar el mes passat el 12,9% de la quota de mercat espanyol. Al conjunt de l’Estat, les matriculacions de turismes i tot terrenys van retrocedir un 29% al juliol, fins a les 83.900 unitats. Segons les patronals del sector Anfac, Faconauto i Ganvam, tot i la reducció de l’impost de matriculació fins a final dany, les entregues s’han desplomat amb descensos de doble dígit influït degut també al rebrot de contagis de la covid i la crisi dels microxips, entre d’altres.

Altres causes que apunten les tres patronals del sector són la manca d’estoc dels vehicles, la incertesa econòmica i la confusió que produeixen als clients “les propostes maximalistes de la Comissió Europea” que afecten, en particular, al canal de particulars, segons apunta la directora de comunicació d’Afac, Noemí Navas.Anfac ha recordat que precisament el juliol de l’any passat va ser “especialment bo” ja que era el primer d’obertura total després del confinament estricte de la pandèmia i que es va veure beneficiat de tota la demanda que havia quedat pendent en els mesos de confinament. Pel que fa el període acumulat des del gener, la venda de turismes ha augmentat un 3,9%, fins a les 66.862 unitats i ocupant un 12,4% del total de la quota de mercat. Al conjunt de l’Estat, en el període agregat de gener a juliol, les vendes van augmentar un 18,1%, fins als 540.732 turismes i tot terrenys.Pel canals, només el de lloguer va registrar un increment al juliol, amb una pujada de les entregues del 15,3% respecte el mateix mes del 2020. Per la seva part, la caiguda en el canal de particulars es va aguditzar, amb un descens del 42,4% fins a les 35.653 unitats tot i la reducció aprovada aquest mes de l’impost de matriculació.