Dilluns, 27 de setembre de 2021 - Edició 1159
La República

Les Festes de Gràcia finalitzen reivindicant “la recuperació de l’espai públic” i adaptant-se a la situació sanitària

ACN Barcelona.-Les Festes de Gràcia han finalitzat aquest dissabte reivindicant “la recuperació de l’espai públic” i adaptant-se a la situació sanitària. En aquesta edició, la celebració s’ha vist condicionada pels […]

Avatar
Agències 21/08/2021

ACN Barcelona.-Les Festes de Gràcia han finalitzat aquest dissabte reivindicant “la recuperació de l’espai públic” i adaptant-se a la situació sanitària. En aquesta edició, la celebració s’ha vist condicionada pels protocols vigents i s’ha implantat la reserva prèvia als actes, amb un format més reduït. Les 21 comissions han organitzat més de 260 activitats gratuïtes per al veïnat, de les quals prop del 35% eren infantils. D’aquesta forma, s’ha fet un “esforç” per mantenir la festa d’una forma “controlada”. El consistori i l’organització han subratllat que els assistents de les activitats organitzades han estat “molt conscients” de la normativa “respectant en tot moment les indicacions”.

Aquest any s’ha fet un esforç per mantenir els tradicionals carrers guarnits, que enguany s’han elaborat amb decoració aèria per facilitar el pas de les persones. L’únic concurs que s’ha desenvolupat és el de balcons, finestres, portalades i comerços guarnits, amb força participació i que aquest any ha arribat a la seva 23a edició. El jurat va atorgar 14 premis a balcons i finestres, i uns altres 14 premis a comerços.Paral·lelament, i a causa de la pandèmia de la covid-19, s’han implementat mesures de seguretat com espais perimetrats, inscripcions prèvies a les activitats, formats reduïts, distància en les cadires o controladors als carrers. De fet, bona part de les activitats van ser retransmeses en línia i en directe. El seguiment d’aquests actes va ser d’un total de 21.537 visualitzacions, essent el pregó de Festa Major que va fer el president d’Òmnium, Jordi Cuixart, el més vist.