Diumenge, 19 de setembre de 2021 - Edició 1151
La República

Les exportacions gironines creixen un 2,2% durant la primera meitat de l’any

ACN Girona.-Les exportacions a la demarcació de Girona han augmentat durant la primera meitat de l’any un 2,2% respecte al primer semestre de l’any passat. Això significa que les vendes […]

Avatar
Agències 19/08/2021

ACN Girona.-Les exportacions a la demarcació de Girona han augmentat durant la primera meitat de l’any un 2,2% respecte al primer semestre de l’any passat. Això significa que les vendes a l’exterior han permès facturar 3.311,8 milions d’euros a les empreses gironines. Es tracta d’un increment més tímid del que ha implicat a la resta de territoris catalans. Durant el mes de juny, les exportacions han crescut un 2%, que representa 561,2 milions d’euros. Per sectors, l’alimentació segueix liderant a la demarcació, ja que implica 226,1 milions, un 40% de totes les exportacions que es fan a Girona.

La demarcació de Girona segueix augmentant en exportacions. Durant el primer semestre de l’any, les empreses han ingressat 3.311,8 milions d’euros per vendes a l’exterior. Això suposa un 2,2% més que el mateix període de l’any passat. De tota manera, la demarcació de Girona està per sota de la mitjana catalana en augment d’exportacions. De fet, Tarragona lidera el llistat de demarcacions catalanes que més creixen amb un augment del 37,6%.A les comarques de Barcelona, durant el mes de juny també s’ha registrat un augment del 28,5% en les vendes a l’exterior. Aquestes xifres xoquen amb el creixement moderat que registra Girona. De fet, durant el juny les exportacions han crescut un 2% respecte el mateix mes de 2020. Al llarg d’aquest mes, les empreses gironines han facturat 561,2 milions d’euros en productes enviats als mercats internacionals.Pel que fa als sectors que més exporten, l’alimentari segueix liderant aquest llistat. Durant el mes de juny han venut productes per un valor de 226,1 milions d’euros. Això suposa el 40% de totes les exportacions de la demarcació gironina. Per altra banda, els productes químics es mantenen com a segona opció amb una distància considerable. Durant el juny la venda d’aquests productes ha representat 104,1 milions d’euros, un 18,5% de tot el que s’ha exportat.Per països, França és el país que més compra a la demarcació de Girona. Les empreses gironines han facturat 140.160 milions d’euros per les vendes de productes a aquest país. En segon lloc hi ha la Xina, que comportat uns ingressos de 73.246 milions. A més distància hi ha Itàlia, que es queda en tercera posició amb vendes per valor de 37.950 milions. A poca distància la segueix Alemanya que ha comprat productes per valor de 37.856 milions d’euros.