Dissabte, 25 de setembre de 2021 - Edició 1157
La República

Les editorials de Llegir en Català declinen participar en el Sant Jordi d’estiu i emplacen els lectors a les llibreries

ACN Barcelona.-L’associació d’editorials Llegir en Català ha anunciat aquest dijous que no participarà en el Sant Jordi d’estiu posant una parada al centre de Barcelona. Segons un comunicat difós per […]

Avatar
Agències 16/07/2020

ACN Barcelona.-L’associació d’editorials Llegir en Català ha anunciat aquest dijous que no participarà en el Sant Jordi d’estiu posant una parada al centre de Barcelona. Segons un comunicat difós per les xarxes socials, no és “compatible” la crida de les autoritats a que la es quedi a casa amb el fet que les associacions del sector del llibre demanin anar al Passeig de Gràcia. Al seu entendre, la iniciativa pot suposar un risc per a la “salut de venedors i compradors”, que situaria “més pressió” al sistema sanitari. Llegir en Català assegura que s’ha esperat fins “al darrer moment” per veure si era la mateixa Cambra del Llibre qui assumia que el Sant Jordi com estava previst “no es podia fer i cancel·lava la convocatòria”.

Malgrat que com a entitat afirmen que ho tenien “tot a punt”, demanen als lectors visitar només llibreries físiques i digitals. “No podem seguir mantenint aquesta posició i, per responsabilitat col·lectiva, hem decidit no participar en el Sant Jordi de Passeig de Gràcia i fem una nova crida als nostres lectors a visitar les llibreries físiques i digitals el dia 23”, reblen.L’associació agraeix “l’esforç” en hores i energia de la Cambra del Llibre en l’organització de la iniciativa el proper 23 de juliol però creuen que, per responsabilitat, la diada no s’ha de celebrar amb una “concentració de parades al centre de la ciutat”.Les editorials que formen l’associació són catalanes, valencianes i balears amb empreses com Alrevés, BiraBiro, Saldonar, Les Hores, L’Avenç, Raig Verd, Sembra Llibres i Tigre de Paper.