Edició 2102

Els Països Catalans al teu abast

Dissabte, 27 de abril del 2024
Edició 2102

Els Països Catalans al teu abast

Dissabte, 27 de abril del 2024

Les borses europees compren el missatge de calma del BCE i l’Íbex repunta un 1,31%

|

- Publicitat -

ACN Barcelona – Les borses europees han beneït el missatge de calma del Banc Central Europeu (BCE)després de la compra de Credit Suisse per UBS i han tancat sessió en verd. L’Íbex 35 ha repuntat un +1,31% -impulsat per la banca-, el DAX alemany ha sumat un +1,12%, el CAC40 francès ha augmentat un +1,27% i l’FTSE 100 de Londres ha crescut un +0,93%. L’indicador espanyol ha recuperat els 8.800 punts, afavorit pels bons resultats de companyies com IAG (+3,78%), BBVA (+3,23%), Indra (+3,21%) i CaixaBank (+3,19%). Les empreses cotitzades amb pitjors resultats i números vermells han estat Grífols (-4,41%), Rovi (-3,89%), Solaria (-1,57%) i Fluidra (-1,06%). Als Estats Units, el Dow Jones també es contagia en positiu i puja un +1,24%.

<strong>UBS tanca en positiu i s’enfonsen un 55% les accions de Credit Suisse</strong>

Publicitat

L’adquisició de Credit Suisse per part del seu competidor UBS per 3.230 milions de dòlars es va anunciar ahir diumenge en una maniobra per evitar que la crisi a l’entitat helvètica acabés contagiant el conjunt del sistema financer. Al tancament dels parquets, les accions d’UBS s’han recuperat d’un inici negatiu on perdien un 12% del seu valor i han crescut un +1,26%. A l’altre costat de la balança, les accions de Credit Suisse s’han enfonsat un -55,74%.

L’estabilitat als parquets europeus ha arribat després del posicionament del BCE i les institucions financeres comunitàries ressaltant en un comunicat conjunt la “resiliència” i la capacitat de “robustesa” del sector bancari europeu. En l’escrit, els reguladors han subratllat també que els instruments de capital ordinari -productes financers com accions o bons són els primers a absorbir les pèrdues, i no els dipositants.

“Els mercats encara estan digerint els esdeveniments del cap de setmana i mostren desconfiança sobre les accions bancàries. Els índexs de valors dels bancs europeus i nord-americans estan baixant lleugerament. Ara es tracta de confiança i això significa molta incertesa, malgrat la forta situació dels bancs”, ha defensat per la seva part l’expresident del BCE Vitor Constâncio en un missatge a Twitter.

Segons aquest expert, la gran incògnita ara és saber que faran els bancs centrals amb els tipus d’interès. “El BCE va tirar endavant una pujada de 50 punts bàsics (…) La Reserva Federal dels Estats Units decidirà aquest dimecres”, ha recordat.

Publicitat

Segueix-nos a les xarxes

Més notícies

Opinió