Dimecres, 22 de març de 2023 - Edició 1700
La República

Les associacions de consumidors consideren “una irresponsabilitat” que l’Estat permeti limitar la venda de productes

ACN Madrid – Les associacions de consumidors han mostrat el seu rebuig a la nova Llei del Comerç Minorista, publicada aquest dimecres al Butlletí Oficial de l’Estat (BOE) i que […]

Agències 30/03/2022

ACN Madrid – Les associacions de consumidors han mostrat el seu rebuig a la nova Llei del Comerç Minorista, publicada aquest dimecres al Butlletí Oficial de l’Estat (BOE) i que permet limitar la venda de productes “quan existeixin circumstàncies extraordinàries o de força major que ho justifiquin”. Per l’Associació d’Usuaris Financers (Asufin), la modificació de la norma “incentiva encara més la paranoia del consumidor i permet l’especulació de preus amb productes de primera necessitat”. Per la seva banda, Facua considera “una irresponsabilitat” la decisió del govern espanyol i alerta que la nova redacció, unida a una falta de controls, “pot provocar que molts empresaris apliquin la mesura per aconseguir increments de vendes mentre s’apugen els preus”.

De fet, Facua lamenta que l’executiu de Sánchez “no faci les comprovacions oportunes per avaluar si la limitació obeeix a causes objectives” i avisa que està marcat “un nefast precedent que pot validar comportaments especulatius en el futur”.