Diumenge, 13 de juny de 2021 - Edició 1053
La República

L’equip de govern de Tarragona proposa destinar 200.000 euros a fer un estudi de la qualitat de l’aire

ACN Tarragona.-L’equip de govern de l’Ajuntament de Tarragona vol incloure una partida de 200.000 euros en els pressupostos del 2020 per encarregar un estudi de la qualitat de l’aire que […]

Avatar
Agències 11/12/2019

ACN Tarragona.-L’equip de govern de l’Ajuntament de Tarragona vol incloure una partida de 200.000 euros en els pressupostos del 2020 per encarregar un estudi de la qualitat de l’aire que es respira a la ciutat i quins efectes té sobre les persones. L’executiu municipal necessitarà el suport d’altres formacions per aprovar els comptes, que encara no se sap quan es votaran al plenari, si bé s’especula que pot ser l’última setmana de l’any. Una de les condicions que va posar la CUP per donar suport als pressupostos era precisament destinar una partida per fer un estudi d’aquestes característiques.

A banda, l’executiu també proposa un increment de la partida destinada a la col·laboració amb entitats ambientals i del sector de la discapacitat, que passaria de 21.000 euros “a més de 100.000”, segons ha apuntat el conseller de Serveis Econòmics, Jordi Fortuny. També en matèria mediambiental, es preveu una partida d’un milió d’euros per renovar la flota d’autobusos municipals i una partida per la construcció d’un carril bici que enllaçaria el campus Catalunya de la Universitat Rovira i Virgili, al centre de la ciutat, amb el de Sescelades. L’obra s’estima que costaria 550.000 euros.Estudi independentFortuny ha deixat clar en una compareixença davant dels mitjans que l’estudi de la qualitat de l’aire serà “independent”. La voluntat de l’executiu és conèixer l’afectació que pugui causar la indústria sobre “la salut i la qualitat de l’aire” de la ciutat. El conseller ha remarcat que el consistori ha “d’estar fora de tota sospita” pel què fa a la imparcialitat de l’anàlisi, i ha avançat que actualment encara no hi ha cap acord tancat amb altres municipis que s’hi vulguin adherir. “No podem tenir aquesta imatge de que a Tarragona ens ofeguem. Ens ofeguem o no ens ofeguem, deixem-ho clar”, ha expressat, i ha indicat que l’estudi “ha de treure dubtes” sobre la situació actual que es viu al Camp de Tarragona. En els propers mesos caldrà decidir qui lidera la investigació, ja que segons el conseller tant poden ser universitats com centres de recerca, “que poden estar aquí, a Boston o al Canadà”, ha exemplificat.Resposta positiva de la CUPEn un comunicat, la CUP ha celebrat la decisió de destinar una partida a fer un estudi independent sobre la qualitat de l’aire. Segons han apuntat, la quantitat necessària que preveien que caldria per fer l’estudi eren 300.000 euros, enlloc dels 200.000 que inicialment posarà l’Ajuntament. “El conseller Fortuny ens va assegurar que els 200.000 euros serien suficients segons l’assessorament tècnic que havien sol·licitat”, ha apuntat el comunicat cupaire. Tot i això, el conseller ha avançat que si cal posar més diners, es farà. Fortuny també ha rebutjat que la voluntat de fer l’estudi sigui per cap imposició o pressió de la CUP, sinó que es tira endavant per voluntat del govern municipal. “Estem autoanimats a fer l’estudi”, ha assenyalat.