Dissabte, 4 de febrer de 2023 - Edició 1654
La República

L’empresa Visoren atura els tres rebuts pendents fins que arribi a un acord amb els llogaters

ACN Barcelona – L’empresa Visoren ha anunciat que atura els tres rebuts pendents del fraccionament previst per l’increment del preu del subministrament “fins a tenir un acord amb els usuaris”. […]

Agències 25/01/2023

ACN Barcelona – L’empresa Visoren ha anunciat que atura els tres rebuts pendents del fraccionament previst per l’increment del preu del subministrament “fins a tenir un acord amb els usuaris”. L’empresa, que gestiona habitatges de protecció oficial, entén que l’increment generalitzat de preus té repercussions “greus” en les famílies “i en especial per a les més vulnerables”, però es reafirma en el dret a repercutir, “d’acord amb els contractes vigents”, el cost efectiu de l’energia consumida. En tot cas, la firma subratlla que “mai” ha deixat de prestar servei als veïns amb independència de la situació de cobrament. L’empresa reconeix i lamenta “l’error” en la tramesa d’informació als usuaris, que “sense cap mena de dubte no va ser prou entenedora”.

La firma es mostra convençuda que podrà trobar solucions amb els inquilins i afirma que ja ha assolit acords a Cunit, Canet, Tiana, Sant Fost, Calaf, Manresa i Palafolls.

Mentrestant, i a banda d’aturar els tres rebuts pendents, també afirma que no emprendrà accions ni reclamacions respecte del primer rebut, que alguns arrendataris han tornat.

Cal recordar que l’Ajuntament d’Esplugues de Llobregat ha ordenat a les empreses Visoren i Sermavi que suspenguin de manera immediata el cobrament dels consums d’aigua i gas als llogaters dels pisos socials que gestionen, després que els veïns hagin denunciat increments abusius.

Es tracta, explica el consistori, d’una mesura cautelar de tres mesos. També ha demanat a les empreses que justifiquin la darrera actualització de preus, focus de la polèmica, i la pretesa aplicació retroactiva dels nous imports. Segons els serveis jurídics municipals, les empreses no podrien aplicar el cobrament retroactiu dels subministraments.