Dissabte, 18 de setembre de 2021 - Edició 1150
La República

L’empresa catalana Promaut crea un sistema que automatitza el transport d’automòbils de les fàbriques als trens

ACN Barcelona.-L’empresa catalana Promaut ha desenvolupat un sistema que automatitza la càrrega i el transport d’automòbils des del lloc de fabricació fins als vagons de tren que els transportaran. Amb […]

Avatar
Agències 30/06/2019

ACN Barcelona.-L’empresa catalana Promaut ha desenvolupat un sistema que automatitza la càrrega i el transport d’automòbils des del lloc de fabricació fins als vagons de tren que els transportaran. Amb aquesta tecnologia s’optimitza la càrrega dels vehicles ja que contribueix a reduir el temps d’operació a la meitat. L’àrea de logística de SEAT ha participat en el projecte que consisteix en un conjunt de plataformes mòbils que permeten transportar fins a 150 vehicles en una hora. Promaut ja ha patentat la solució i està treballant en la construcció d’un prototip funcional, que serà escalable i adaptable a operacions logístiques d’altres sectors, segons ha informat aquest diumenge la Conselleria d’Empresa i Coneixement.

L’agència de la Generalitat per a la competitivitat de l’empresa (ACCIÓ) ha concedit un ajut de 113.000 euros al consorci que lidera Promaut i en el qual també ha participat l’empresa MCRIT, que ha avaluat la funcionalitat de la tecnologia desenvolupada per Promaut i la seva viabilitat econòmica.Les plataformes compten amb un sistema de subjeccions que sostenen els automòbils per les rodes i els transporten fins a col·locar-los en la posició desitjada a l’interior del vagó, sense intervenció manual.Promaut, que va néixer l’any 1995, té una setantena de treballadors i exporta el 50% de les seves vendes.