Dilluns, 20 de setembre de 2021 - Edició 1152
La República

L’economia catalana cau un 8,8% el tercer trimestre en comparació amb el mateix període de l’any passat

ACN Barcelona.-El PIB català ha caigut un 8,8% durant el tercer trimestre de l’any, segons les dades de l’Institut d’Estadística de Catalunya (IDESCAT) publicades aquest dilluns. Malgrat això, la reducció […]

Avatar
Agències 14/12/2020

ACN Barcelona.-El PIB català ha caigut un 8,8% durant el tercer trimestre de l’any, segons les dades de l’Institut d’Estadística de Catalunya (IDESCAT) publicades aquest dilluns. Malgrat això, la reducció és molt menor que la registrada en el segon trimestre, quan va ser del 21,7%. La disminució de l’economia es deu principalment a l’evolució negativa de la demanda interna (-8,4%) per la caiguda del consum de les llars (-10,7%) i la inversió (-13,9%). Les exportacions han caigut un 19,6% interanual, i les importacions s’han reduït un 19,8%. L’evolució del PIB el tercer trimestre, però, repunta respecte al segon, amb un augment intertrimestral del 16,9%, que contrasta amb la caiguda del 17% entre el primer i el segon.

L’evolució de l’economia catalana el tercer trimestre de l’any situa el creixement del PIB català en termes internanuals una dècima per sota de l’economia espanyola (-8,7% segons l’últim avançament de l’INE) i quatre punts i cinc dècimes inferior a la de la UE-27 (-4,3%).