Dilluns, 3 d'octubre de 2022 - Edició 1530
La República

L’Audiència Nacional accepta la Generalitat com a acusació particular en el cas del ‘3%’

ACN Barcelona/Madrid – El magistrat de l’Audiència Nacional Santiago Pedraz ha estimat el recurs de reforma presentat per la Generalitat i ha admès la seva personació com a acusació particular […]

Agències 28/04/2022

ACN Barcelona/Madrid – El magistrat de l’Audiència Nacional Santiago Pedraz ha estimat el recurs de reforma presentat per la Generalitat i ha admès la seva personació com a acusació particular a la peça separada del cas del ‘3%’ en què s’investiga el finançament il·legal de CDC a través de la productora audiovisual Triacom. En línia amb allò exposat pel fiscal, el jutge assenyala que tot i que a l’escrit de personació no es va acreditar la legitimitat formal, també s’hi afegeix la material, ja que es considera que la CCMA, empresa pública del Govern, podria ser perjudicada. Pedraz investiga si Triacom va facturar per sobre de preu diversos programes a TV-3 a canvi de que part dels diners servissin per finançar actes electorals de l’antiga CDC.

 En aquest sentit, indica la resolució, s’afirma que en cas que es constitueixi com a part acusadora, la Generalitat ha d’ajudar a indagar si, en efecte, “Triacom venia els seus programes a TV3 molt per sobre dels costos de producció”.

Respecte a la inclusió al Govern de la Generalitat de membres que hereten les actuacions dels partits polítics PDeCAT i CDC, el cert, explica l’instructor, és “que el compromís d’actuació unitària, com a òrgan constitucional que és, de la Generalitat, ha de ser atès en ser preferent la seva constitució com a part de la desconfiança de les seves intencions”.