Divendres, 24 de setembre de 2021 - Edició 1155
La República

L’Audiència de Barcelona ordena reobrir la causa contra un home per maltractar la seva gossa

ACN Sant Adrià de Besós.-L’Audiència de Barcelona ha reordenat reobrir la causa contra un home per maltractar la seva gossa a Sant Adrià de Besòs. Estima així un recurs presentat […]

Avatar
Agències 03/04/2019

ACN Sant Adrià de Besós.-L’Audiència de Barcelona ha reordenat reobrir la causa contra un home per maltractar la seva gossa a Sant Adrià de Besòs. Estima així un recurs presentat per la Fundació per a l’Assessorament i Acció en Defensa dels Animals (FAADA), que va insistir que hi ha vídeos i testimonis directes dels maltractaments, i alguns d’ells encara no han declarat. Segons aquestes proves, l’investigat donava puntades de peu i cops a l’animal, i també li llençava burilles. El jutge instructor al·legava que hi ha un informe policial que conclou que els fets no es podrien incloure en l’article 337 del Codi Penal, perquè la gossa no presentava lesions. En canvi, l’Audiència apunta que l’article 337.4 parla de maltractament sense exigir la presència de lesions.

FAADA va interposar el recurs contra l’arxivament al maig del 2018, perquè entenia que no s’havia practicat cap prova en relació als fets i perquè l’animal, tot i no presentar lesions, havia estat maltractat, i aquest és un supòsit inclòs en el Codi Penal. El jutge haurà de reobrir ara el cas. La fundació té constància que l’investigat va decidir cedir la gossa a un familiar, i ara es troba en bones condicions.