Dijous, 24 de juny de 2021 - Edició 1064
La República

L’Audiència accepta la posada en llibertat de l’acusat de maltractar un nadó a Lleida l’estiu de 2019

ACN Lleida.-L’Audiència de Lleida ha acceptat la posada el llibertat de l’acusat de maltractar un nadó l’estiu de 2019. Fonts judicials han dit que així s’ha comunicat a l’advocat de […]

Avatar
Agències 24/03/2021

ACN Lleida.-L’Audiència de Lleida ha acceptat la posada el llibertat de l’acusat de maltractar un nadó l’estiu de 2019. Fonts judicials han dit que així s’ha comunicat a l’advocat de l’acusat després d’haver-ho sol·licitat per tal que l’home surti de la presó fins a la celebració del judici al maig o al juny. Hi era des de l’agost de 2019 acusat d’un delicte de lesions per imprudència greu i fiscalia demana una pena de tres anys de presó així com una indemnització de mig milió d’euros. Segons el ministeri públic, després de sentir plorar el bebè de forma reiterada, l’acusat el va treure del bressol “de forma absolutament descuidada” i li va caure quan el portava braços. El cop a terra li va causar lesions greus i té seqüeles neurològiques greus.

Després dels fets, la parella va portar el petit a l’Hospital Arnau de Vilanova de Lleida i, davant la gravetat de les ferides que presentava, el nadó va ser traslladat a l’Hospital de la Vall d’Hebron de Barcelona. des del centre sanitari es va activar el protocol de maltractaments infantils i l’Equip de Valoració de Maltractament Infantil va demanar la retirada de la tutela del menor als pares, la qual va ser assumida per la DGAIA.Després de més de dos mesos ingressat, el nen va rebre l’alta el 25 d’octubre tot i que pateix seqüeles molt greus. Tot i que el pare va negar ser l’autor de les lesions del petit, el jutge va considerar que hi havia prou indicis per considerar-lo el responsable i en va ordenar la presó preventiva per a aquests fets. La mare va quedar en llibertat després de declarar i fiscalia no demana cap pena. L’home va ser condemnat a nou mesos de presó per maltractament familiar a la dona per uns fets el 3 de juliol de 2018. La dona es va negar a declarar al judici però el jutge va considerar provat que l’acusat la va colpejar i intentar ofegar. L’home va recórrer i l’Audiència de Lleida el va absoldre.