Dissabte, 19 de juny de 2021 - Edició 1058
La República

L’ATM anuncia el nou bitllet multipersonal T-Familiar: 8 viatges per 10 euros i una validesa de 30 dies

ACN Barcelona.-L’Autoritat del Transport Metropolità ha aprovat aquest dijous per sorpresa la creació d’un nou bitllet multipersonal que s’anomenarà T-Familiar i donarà dret a fer 8 viatges per 10 euros […]

Avatar
Agències 12/12/2019

ACN Barcelona.-L’Autoritat del Transport Metropolità ha aprovat aquest dijous per sorpresa la creació d’un nou bitllet multipersonal que s’anomenarà T-Familiar i donarà dret a fer 8 viatges per 10 euros i tindrà una validesa de 30 dies. El nou títol està pensat sobretot per a famílies de quatre persones que facin viatges ocasionals per a un trajecte d’anada i tornada i no per a d’altres de cinc, per exemple, ja que aleshores ja entrarien en la categoria de família nombrosa, segons ha explicat el conseller de Territori i Sostenibilitat, Damià Calvet. La T-Familiar entrarà en vigor a partir de l’1 de març i mentre estant, entre l’1 de gener del 2020 i el 29 de febrer es podrà seguir utilitzant la T-10 com a targeta de viatges de multipersonals.

Després de les crítiques que va aixecar l’anunci fa uns dies de la posada en marxa de nova T-Casual en substitució de la tradicional T-10, el consell d’administració de l’ATM ha aprovat aquest dijous crear una nova tarifa destinada a famílies, un dels col·lectius que havia sortit més perjudicat amb el canvi ja que els nous títols no permetien fer viatges multipersonals de manera consecutiva. Tindrà una vigència de 30 dies des de la primera formalització per donar temps a les famílies de tres persones a gastar tots els viatges de la targeta, tot i que a priori està pensada per a una família de quatre persones i que ocasionalment faci un trajecte d’anada i tornada.El cost de 10 euros serà per als títols d’una zona, mentre que de dues zones serà de 19 euros, de 3 zones 27 euros; de 4 zones de 35 euros, de 5 zones de 40 euros i de 6 zones de 42 euros. A més, els títols T-10 entesos com fins ara es podran utilitzar fins el 29 de febrer del 2020 a petició dels operadors per no fer front a les reclamacions dels viatgers que consideraven que els estaven canviant les característiques dels seus títols. Tot i això, a partir de l’1 de gener ja no es podran comprar sinó acabar d’utilitzar els adquirits fins el 2019.Una altra de les novetats que ha aprovat l’ATM és que per als usuaris de la T-16 quedaran exemptes les despeses d’expedició del títol, que fins ara suposaven uns 35 euros. En cas de pèrdua de la targeta, els usuaris sí que hauran d’abonar aquest import. Segons els conseller de Territori, l’objectiu és “reforçar” el transport públic entre els més joves i que aquests “ho valorin”.Pel que fa els usuaris del Ripollès i Berguedà que podien veure com el cost de viatjar en transport públic s’encaria, l’ATM ha decidit congelar els preus de les 7 zones i deixar-los a preus del 2019.Per la tinent d’alcalde de l’Ajuntament de Barcelona, Janet Sanz, la creació de la T-Familiar i la gratuïtat de la T-16 són una “molt bona notícia” i “milloren el canvi de model”. Segons ha afegit, l’objectiu és “donar millor cabuda” a les peticions que els han fet arribar ciutadans i associacions d’usuaris del transport públic. “Treballem per aconseguir que no ens deixem ningú enrere”, ha assenyalat Sanz, que ha reiterat la seva aposta perquè el transport públic tingui un preu “assequible”.