Dimecres, 29 de març de 2023 - Edició 1707
La República

L’Ateneu Popular 9 Barris qüestiona l’ús de les noves tecnologies amb humor en la 26a edició del Circ d’Hivern

ACN Barcelona.-El Circ d’Hivern arriba un any més a l’Ateneu Popular 9 Barris. La 26a edició d’aquesta cita amb el circ contemporani porta per nom ‘Sotrac’, i és un espectacle […]

Agències 13/12/2021

ACN Barcelona.-El Circ d’Hivern arriba un any més a l’Ateneu Popular 9 Barris. La 26a edició d’aquesta cita amb el circ contemporani porta per nom ‘Sotrac’, i és un espectacle creat i dirigit per Raül Garcia (de Les dessous de Barbara) que evoca amb ironia l’ús que fem de les noves tecnologies. Per la temàtica i per l’enfocament, la proposta és potser de les més dirigides a tots els públics de les darreres edicions del Circ d’Hivern. “Totes les generacions s’hi poden trobar identificades, els xiquets amb una lectura i els adults amb una altra”, ha manifestat al respecte el creador valencià aquest dilluns. Text, música, números acrobàtics i, és clar, pantalles, es reparteixen el protagonisme en un muntatge que es veurà del 18 de desembre al 23 de gener.

En la seva 26a edició, el Circ d’Hivern aposta per l’humor sense renunciar a la reflexió sobre les problemàtiques socials del moment, amb l’espectacle ‘Sotrac’. El muntatge és una proposta familiar amb escenes que evoquen situacions quotidianes relacionades amb l’ús social de les noves tecnologies: l’excés de pantalles, el narcisisme a les xarxes socials, el capitalisme de plataforma, o els excessos en el comerç en línia. ‘Sotrac’ en planteja una visió irònica. “És súper necessari [l’humor] en espectacles on s’intenta fer reflexionar. Per donar aquesta visió de: “potser no és greu, però mirem-nos-ho””, defensa el seu creador Raül Garcia. Nascut a Algemesí (Ribera Alta, País Valencià), l’artista i creador de la companyia catalano-francesa ‘Le dessous de Barbara’, constata que la societat “està canviant: les nostres habituds individuals i com a societat, les formes de negoci, les formes de relacionar-nos, tot per Internet i impersonal, etc.”, enumera. Tot i això, en el muntatge no hi ha una tesi clara, diu Garcia, sinó una exposició de situacions per a que cadascú les llegeixi i rebi segons la seva pròpia experiència, i “tregui les seves conclusions o busqui les seves solucions”, avisa. Elenc molt local Sota la direcció de Raül Garcia forma un equip d’artistes que s’ha configurat a través de diverses audiències amb més de 150 aspirants. El resultat, és la companyia amb més presència catalana de les darreres edicions. Cinc artistes pugen a l’escenari, on el públic podrà veure diverses disciplines, des del clown al cèrcol aeri, passant pel trapezi, la perxa xinesa i la dansa. Són Clara Renard (trapezi), Sarah Anglada (dansa i moviment), Mariano Rocco (cèrcol aeri), Maria Solà (clown i música), i finalment Matias Plaul (perxa xinesa).