Divendres, 17 de setembre de 2021 - Edició 1149
La República

L’Associació Benestar i Desenvolupament nega que se li encarregués per escrit gestionar la residència de Tremp

ACN Tremp.-L’Associació Benestar i Desenvolupament (ABD) ha negat que se li encarregués per escrit la gestió de la Residència Fiella de Tremp, afectada per un important brot de covid-19 que […]

Avatar
Agències 14/12/2020

ACN Tremp.-L’Associació Benestar i Desenvolupament (ABD) ha negat que se li encarregués per escrit la gestió de la Residència Fiella de Tremp, afectada per un important brot de covid-19 que ja ha provocat la mort de 53 residents. Reconeixen que Salut els va preguntar telefònicament si podien donar suport a la direcció però dos dies després ho van encarregar a GSS. Un comunicat difós per la Fundació Jaume Fiella al cap de setmana deia que després que el Govern intervingués el centre el dia 26 de novembre, l’executiu va decidir passar la gestió a l’ONG ABD, però després es va canviar a l’empresa pública Gestió de Serveis Sanitaris (GSS). L’associació creu que aquesta afirmació “no respon de forma fidedigna a la realitat”.

L’Associació Benestar i Desenvolupament ha volgut respondre al comunicat difós dissabte per la Fundació Jaume Fiella de Tremp i ha assenyalat que disposen d’un equip d’intervenció covid-19 que puntualment dona suport a les residències per encàrrec de la Generalitat. En aquest sentit, remarquen que l’equip ja ha dut a terme la gestió temporal d’alguna residència intervinguda pel Govern. De fet, segons l’ONG, la Generalitat va contactar telefònicament amb ells sobre el cas del brot de la residència de Tremp i els va preguntar si podien donar suport a la direcció. El divendres 27 de novembre, un tècnic de l’equip especialitzat d’intervenció covid-19 de l’ABD es va desplaçar a la capital del Pallars Jussà per elaborar un diagnòstic de valoració de necessitats. L’endemà dissabte 28 de novembre, la Generalitat va comunicar telefònicament a ABD que intervenien la residència i que la gestió aniria a càrrec de l’empresa Gestió de Serveis Sanitaris (GSS).Per tot plegat, l’ABD ha volgut deixar clar que no ha tingut cap encàrrec per escrit per gestionar la residència en qüestió i, per tant, l’afirmació que va fer la Fundació durant el cap de setmana, on indicava que la direcció de la residència va quedar “sota el control i responsabilitat de l’ONG ABD, no respon de forma fidedigna a la realitat”.