Divendres, 18 de juny de 2021 - Edició 1058
La República

L’ANC insta els partits independentistes a fer “sobirania fiscal” i pagar els impostos a l’Agència Tributària catalana

ACN Barcelona.-L’Assemblea Nacional de Catalunya (ANC) ha instat a través d’una carta els partits independentistes a fer “sobirania fiscal” i pagar els impostos a l’Agència Tributària de Catalunya (ATC). També […]

Avatar
Agències 04/02/2021

ACN Barcelona.-L’Assemblea Nacional de Catalunya (ANC) ha instat a través d’una carta els partits independentistes a fer “sobirania fiscal” i pagar els impostos a l’Agència Tributària de Catalunya (ATC). També els demana que es comprometin a fer que totes les administracions que governen apliquin també aquest tipus de sobirania. La missiva, que signa la presidenta de l’entitat, Elisenda Paluzie, s’ha enviat a la CUP, Demòcrates, ERC, Junts, PDeCAT i Primàries i en ella s’hi recorda que l’ANC ja aplica aquesta política. També demana als partits que vetllin per reforçar l’ATC “perquè la ciutadania pugui pagar els seus impostos a Catalunya”.

L’ANC ha emplaçat les formacions polítiques, institucions i càrrecs electes que es van comprometre a exercir la sobirania fiscal l’any 2012 amb motiu de la campanya ‘Catalunya Diu Prou’ “i no ho han acabat fent”, que “reprenguin” el “compromís” i, “aquesta vegada sí, paguin els impostos a l’ATC”.A la carta l’entitat recorda que actualment la Generalitat recapta a l’entorn del 5,3% dels impostos, bàsicament els propis de la Generalitat i els cedits per l’estat espanyol. “Els grans impostos (IVA, IRPF, IS) els recapta l’Estat directament i en transfereix una part a les comunitats autònomes”.