Divendres, 30 de juliol de 2021 - Edició 1100
La República

L’AMB rebaixa fins un 70% les dietes dels membres del govern

ACN Barcelona.-L’Àrea Metropolitana de Barcelona rebaixarà fins a un 70% les dietes dels membres del govern per assistència a reunions a partir del 2021. El plenari ha acordat una remuneració […]

Avatar
Agències 24/11/2020

ACN Barcelona.-L’Àrea Metropolitana de Barcelona rebaixarà fins a un 70% les dietes dels membres del govern per assistència a reunions a partir del 2021. El plenari ha acordat una remuneració única de 265 euros per a tots els càrrecs. Es redueixen així les assignacions de 885 euros de la presidenta Ada Colau –que hi va renunciar- i del vicepresident executiu Antoni Balmón, els 730 euros dels vicepresidents d’àrea i els 575 dels altres dos vicepresidents. El nou import, de fet, iguala les dietes a les dels consellers. La rebaixa s’ha aprovat amb el vot a favor del PSC, ERC, JxCat i Cs. Els Comuns s’han abstingut perquè creuen que és insuficient, mentre el PSC li ha retret a Colau que hagi pressionat públicament els socis de govern per reduir les dietes.

El mateix acord aprovat al plenari d’aquest dimarts també inclou una simplificació de les dietes per assistència a la resta d’òrgans de l’AMB, eliminant totes les diferències en funció dels càrrecs. Així, s’estableix un import únic de 500 euros per a la Junta de Portaveus, de 400 euros per a la Junta de Govern, de 400 euros per a la Comissió Executiva i de 145 euros per a la Comissió Informativa.