Edició 1779

Els Països Catalans al teu abast

Divendres, 09 de juny del 2023
Edició 1779

Els Països Catalans al teu abast

Divendres, 09 de juny del 2023

L’AMB aprova el Pla Director Urbanístic metropolità amb l’horitzó posat al 2050

|

- Publicitat -

ACN Barcelona – El Consell Metropolità de l’Àrea Metropolitana de Barcelona (AMB) ha aprovat aquest dimarts al matí el Pla Director Urbanístic (PDU), que deixa enrere el Pla General Metropolità (PGM) de 1976. El nou pla projecta cap al 2050 una “metròpolis més eficient, cohesionada, sostenible i equilibrada”, segons han explicat els seus promotors. L’objectiu del PDU, asseguren, és donar resposta als nous reptes, com la descarbonització o el canvi climàtic. Entre les propostes concretes hi ha la construcció de més de 120.000 habitatges sostenibles, 870 quilòmetres d’eixos verds, 240 quilòmetres d’avingudes metropolitanes i 15 noves àrees de centralitat. El PDU s’ha aprovat amb un “amplíssim consens” tècnic, polític, territorial i social, han assegurat.

El PDU preveu construir un total de 217.000 habitatges per al 2050, 120.000 dels quals siguin de preu assequible i la meitat d’aquests, de lloguer social. Un pla de creixement que “dona resposta a unes necessitats d’habitatge sense depredar territoris”, segons ha explicat el vicepresident de polítiques urbanístiques de l’AMB, Jordi Sánchez.

Publicitat

Amb el repte de la descarbonització, el PDU aposta perquè d’aquí a 30 anys, la meitat dels desplaçaments a la metròpolis es facin a peu o en bicicleta, i un 30% en transport públic. Segons el text, preveu reduir a la meitat l’ús del vehicle privat i la construcció de 240 quilòmetres d’avingudes metropolitanes.

A més a més, el nou pla augmenta el sòl no urbanitzable, que passa del 48 al 51%, amb l’objectiu de protegir els espais naturals i agraris. Es farà “mitjançant la desclassificació de 19 àmbits”, segons Sánchez. També planteja una xarxa de parcs i eixos verds per protegir la ciutat “davant la calor extrema i la contaminació de l’aire”, explica el PDU.

Publicitat

Segueix-nos a les xarxes

Més notícies

Subscriu-te al nostre butlletí

Editorial

Opinió