Dijous, 6 d'octubre de 2022 - Edició 1533
La República

L’alcaldessa de Vilanova desvincula els aldarulls a la ciutat de la manifestació pro Hasél

ACN Vilanova i la Geltrú.-L’alcaldessa de Vilanova i la Geltrú, Olga Arnau, ha assegurat que els aldarulls viscuts a la ciutat aquest dimarts a la nit van ser provocats per […]

Agències 24/02/2021

ACN Vilanova i la Geltrú.-L’alcaldessa de Vilanova i la Geltrú, Olga Arnau, ha assegurat que els aldarulls viscuts a la ciutat aquest dimarts a la nit van ser provocats per una seixantena de persones que no havien participat a la multitudinària manifestació per reclamar l’alliberament de Pablo Hasél, que va ser totalment pacífica. Tot i reconèixer que les imatges viscudes “no són agradables per ningú”, la batllessa ha evitat condemnar els fets i “criminalitzar” els seus autors, “que seria l’actitud fàcil”, i ha reclamat “obrir un procés de reflexió” per entendre que porta a uns joves a protagonitzar incidents d’aquests tipus. “No justifiquem de cap manera els fets, però com a societat hem d’entendre què els mou per veure si s’estan cometent errors”, ha afegit.

En roda de premsa, Olga Arnau, ha explicat que els aldarulls van finalitzar sense cap detingut i amb una cinquantena d’incidències en espais públics i privats. Pel que fa als desperfectes en el mobiliari urbà, el consistori els ha xifrat en uns 10.000 euros. Per últim, Arnau ha reiterat el “compromís” del govern municipal i del consistori amb el dret de manifestació i ha deixat clar que “fa seves” les mostres de solidaritat amb Pablo Hasél i el clam per la fi de la repressió i les retallades de drets fonamentals i llibertats.