Dilluns, 20 de setembre de 2021 - Edició 1152
La República

L’Ajuntament de Tarragona arranja la façana per evitar despreniments del revestiment

ACN Tarragona.-L’Ajuntament de Tarragona iniciarà aquest divendres una intervenció a la façana municipal per evitar despreniments del revestiment. Aquesta actuació es fa coincidir amb l’inici en poques setmanes de les […]

Avatar
Agències 12/08/2021

ACN Tarragona.-L’Ajuntament de Tarragona iniciarà aquest divendres una intervenció a la façana municipal per evitar despreniments del revestiment. Aquesta actuació es fa coincidir amb l’inici en poques setmanes de les obres de la coberta municipal. La rehabilitació té un pressupost de sortida de la licitació de prop de 417.950 euros. El termini d’execució de les obres és de nou mesos i només una empresa s’ha presentat, segons informen fonts municipals. Es tracta de la reforma de la teulada i la façana del consistori, a la plaça de la Font. L’octubre del 2017, en una inspecció, es van detectar tèrmits a les bigues de fusta que suposaven una pèrdua del 80% del material a la part més estructural.

Davant aquestes evidències que podien suposar un perill, és quan s’inicia la tramitació de l’arranjament integral de tota la part afectada amb l’objectiu de substituir les bigues de fusta per unes noves de ferro”, detalla l’alcalde accidental, Jordi Fortuny. Les obres consisteixen en la restitució de la coberta de la façana principal per assegurar la seva estabilitat estructural i dotar d’unes condicions de seguretat adients a la seva funció. Aquesta rehabilitació també contempla fer les accions necessàries per al restabliment del valor patrimonial de la sala d’actes i la sala de plens, com a conjunt, atès que l’edifici és un BCIL inclòs en el conjunt històric.