Dissabte, 20 d'agost de 2022 - Edició 1486
La República

L’Ajuntament de Sant Adrià manté que ara com ara no pot autoritzar el Barcelona Beach Festival

ACN Sant Adrià de Besòs – L’Ajuntament de Sant Adrià manté a les deu de la nit d’aquest divendres que no pot autoritzar el Barcelona Beach Festival, a poques hores […]

Agències 01/07/2022

ACN Sant Adrià de Besòs – L’Ajuntament de Sant Adrià manté a les deu de la nit d’aquest divendres que no pot autoritzar el Barcelona Beach Festival, a poques hores que comenci l’esdeveniment. En declaracions a l’ACN, l’alcaldessa del municipi, Filo Cañete, s’ha mostrat dolguda per la situació, més encara després que els organitzadors hagin anunciat una querella contra ella, però es manté en què l’Ajuntament no té les competències “legals” per emetre l’informe que falta per a la llicència. Cañete defensa “la seguretat per davant de tot” i recorda que els únics que poden elabora aquest informe són els Bombers. Considera, a més, que “encara estem dins de termini”. De moment, el consistori ha precintat el recinte en coherència amb la denegació de llicència.

La denegació del permís municipal per fer el festival ha estat la conseqüència d’un procés que va començar pel gener. Aleshores, Live Nation, promotora del certamen, va presentar el projecte per a aquesta edició. “Pel març, però, en van presentar un de modificat”, ha explicat Cañete, que ha afegit que, a més, hi va haver diversos “requeriments” d’informació del consistori que els promotors van anar complimentant.

L’última documentació, la referida precisament a l’informe de seguretat dels Bombers, va arribar el 22 de juny. És cert que és l’administració local qui la passa a l’autonòmica, però només en qualitat de mitjancera. El mateix 22 el consistori va trametre la documentació, i el 28 van rebre comunicació dels Bombers per la mateixa plataforma en què anunciaven que no farien informe. Davant d’això, l’alcaldessa assegura que l’Ajuntament no pot atorgar la llicència.

El director general dels Bombers, Joan Delort, ha indicat avui que sí que es podria tirar endavant l’activitat, en el benentès que l’informe dels Bombers es podria continuar tramitant, però Cañete creu que aquesta via fa només referència a casos en què hi ha hagut “silenci administratiu”, que al seu parer no és el cas, per la negativa expressada pels Bombers el 28.

Tampoc creu que l’enginyer municipal tingui “les competències” per emetre un informe que és potestat dels Bombers. El transfons de la qüestió és sobre qui recauria la responsabilitat en cas que hi hagués alguna situació no desitjada. “Qui m’assegura que no n’hi haurà cap?”, es pregunta l’alcaldessa.

En tot cas, Cañete creu que encara són preceptius els 15 dies de termini per contestar a la petició, per la qual cosa afirma que si en les properes hores hi hagués un canvi de posicionament dels Bombers, l’Ajuntament “estaria en disposició de revertir la negativa” a donar la llicència. De fet, afirma que el consistori “ja ho tenia tot a punt” per donar el sí, per bé que s’ha mostrat pessimista davant la pregunta de si creu que la situació podria canviar.

Ara com ara, doncs, el festival continua sense llicència. Live Nation ha emès un comunicat en què traspassa la responsabilitat administrativa a l’Ajuntament i en què anuncia una querella contra Cañete i contra la primera tinenta d’Alcaldia, Ruth Soto, pels perjudicis que li pot causar cancel·lar un esdeveniment al qual s’esperen 25.000 assistents d’arreu del món.