Dilluns, 20 de març de 2023 - Edició 1698
La República

L’Ajuntament de Sabadell aportarà 60.000 euros al futur Museu Aeronàutic de Catalunya

ACN Sabadell.-El ple de Sabadell del mes de desembre ha aprovat subvencionar amb 60.000 euros la Fundació Parc Aeronàutic de Catalunya (FPAC). L’objectiu és que pugui executar el projecte de […]

Agències 02/12/2020

ACN Sabadell.-El ple de Sabadell del mes de desembre ha aprovat subvencionar amb 60.000 euros la Fundació Parc Aeronàutic de Catalunya (FPAC). L’objectiu és que pugui executar el projecte de Museu Aeronàutic de Catalunya a l’aeroport de Sabadell. Al setembre de 2019 es va inaugurar la primera part de les instal·lcions que formaran part del futur museu en un dels hangars del camp d’aviació. La segona fase inclourà enjardinar tota la parcel·la, col·locar-hi gran part de la col·lecció estàtica i construir dos hangars més per situar-hi la recepció i l’espai on la Fundació durà a terme les seves activitats socials. El museu té previst acollir una col·lecció amb 103 aeronaus i material documental sobre la història de l’aviació a Catalunya i la resta del món.

El museu es proposa quatre objectius. En primer lloc planteja preservar el patrimoni històric de l’aeronàutica a Catalunya. En segon, difondre la cultura de l’aeronàutica i la història d’aquest sector al nostre país. En tercer lloc, aposta per cooperar en la formació de les noves generacions de persones que treballin en aquesta disciplina. En quart i darrer lloc, preveu desenvolupar activitats culturals i divulgatives sobre l’aeronàutica des de l’aeroport de Sabadell, que va ser una de les bases aèries republicanes durant la Guerra Civil.