Dimarts, 21 de setembre de 2021 - Edició 1153
La República

L’Ajuntament de Mataró garanteix els serveis mínims en els torns de nit a la Policia Local

ACN Mataró.-L’Ajuntament de Mataró garanteix que es compliran els serveis mínims en el torn de nit de la Policia Local. Així ho ha manifestat el primer tinent d’alcalde, Juan Carlos […]

Avatar
Agències 14/12/2020

ACN Mataró.-L’Ajuntament de Mataró garanteix que es compliran els serveis mínims en el torn de nit de la Policia Local. Així ho ha manifestat el primer tinent d’alcalde, Juan Carlos Jerez, després que la ciutat s’hagi quedat les nits de divendres, dissabte i diumenge sense servei de la policia del municipi per manca d’efectius. Jerez ha detallat que l’alcalde, David Bote, farà efectiu un decret per analitzar aquesta situació anòmala i la situació d’absentisme que s’ha donat aquest darrer cap de setmana. Jerez ha detallat, però, que la situació en cap moment ha estat desprotegida, donat que els Mossos d’Esquadra, coneixedors de la situació, sí que han seguit desenvolupant les funcions de seguretat ciutadana.

Jerez ha apuntat que el cos té suficients agents assignats per garantir la seguretat a la localitat, amb un torn de nit reforçat pel conegut com a ‘quart torn’, o Unitat de Suport a la Policia de Barri, que és operatiu cada dia de 19.00 a 3.00 hores. En total, es garanteix una plantilla d’entre dotze i catorze agents entre les 22.00 i les 3.00 hores, les que més activitat hi pot haver, tot i la davallada experimentada amb el toc de queda.Tot i això, divendres es van registrar un seguit de baixes mèdiques imprevistes, que van deixar el cos sota mínims i amb incapacitat per a poder operar. És per aquest motiu que s’ha iniciat un procediment per evitar que aquesta situació es torni a repetir.”Haurem de decretar uns serveis mínims perquè hi hagi el personal de dins i patrulles per donar seguretat no només a la ciutadania sinó als propis agents, amb serveis extraordinaris, intentant canviar un permís o llicència, o un canvi de torn o servei”, ha assenyalat Jerez. Per aquest motiu es publicarà un decret d’alcaldia amb ordres i instruccions detallades per intensificar la vigilància i el control en matèria de salut laboral, per analitzar la situació d’absentisme registrada aquest cap de setmana i els possibles problemes derivats de la manca d’efectius, i dirimir responsabilitats.”No tenim cap problema en reforçar el torn de nit, hem fet reunions amb la representació sindical, on hem tingut una certa sintonia en la cerca d’algunes solucions, i entenem que el que ha passat aquest cap de setmana ha de ser puntual”, ha apuntat Jerez.