Diumenge, 24 de gener de 2021 - Edició 913
La República

L’Ajuntament de Lleida posarà en funcionament de l’Oficina de Recuperació Econòmica

ACN Lleida.-L’Ajuntament de Lleida, a través d’Alcaldia i dels serveis tècnics de la regidoria de Promoció Econòmica i Emprenedoria, està treballant per posar en funcionament l’Oficina de Recuperació Econòmica (ORE) […]

Avatar
Agències 14/01/2021

ACN Lleida.-L’Ajuntament de Lleida, a través d’Alcaldia i dels serveis tècnics de la regidoria de Promoció Econòmica i Emprenedoria, està treballant per posar en funcionament l’Oficina de Recuperació Econòmica (ORE) de la ciutat. Segons la Paeria, l’oficina, s’ubicarà al carrer Major número 31, ha d’esdevenir una oficina única de reforç empresarial i és una iniciativa sorgida a la Mesa Transversal per a la Recuperació de la Ciutat. El servei aglutinarà recursos per a les empreses i les persones emprenedores de Lleida amb l’objectiu de contribuir a la seva consolidació i a la necessària dinamització, alhora que n’ha d’assegurar el creixement, malgrat la situació imposada per la propagació de la covid-19.

L’ORE ha d’esdevenir una oficina única de reforç empresarial i és una iniciativa sorgida a la Mesa Transversal per a la Recuperació de la Ciutat que va activar l’Ajuntament de Lleida. L’objectiu del servei és donar resposta en plena crisi socioeconòmica de la covid-19 i convertir-se en punt de referència per a donar suport explícit i concret als sectors empresarials de la ciutat.La preparació de l’Oficina per a la Recuperació Econòmica es fonamenta en la concreció de recursos humans i materials que puguin donar servei a la petita i mitjana empresa, a qui treballi en règim d’autònoms, professionals liberals i persones emprenedores, tant si estan en el moment precís de la creació d’una empresa, com si ja se situen en un nivell important de consolidació. També es pensa en un perfil d’empresa susceptible d’instal·lar-se a Lleida, ja sigui de format mitjà o gran.En base a aquest marc conceptual, l’Oficina s’ubicarà al carrer Major número 31, com a punt neuràlgic de la ciutat, i funcionarà amb cita prèvia i personalitzada del web.Entre les seves funcions, l’ORE facilitarà informació sobre els tràmits necessaris per crear una empresa; finançaments i vivers d’empreses, i suport per a la realització del pla de viabilitat. També oferirà assessorament a empreses i treballadors autònoms és un servei d’orientació especialitzada i d’informació sobre les mesures de suport, ajuts i subvencions, finançament, moratòries o d’altres que puguin contribuir al manteniment empresarial i a la consegüent consolidació o creixement de l’ocupació que es pugui generar.Així mateix, oferirà informació sobre els programes d’orientació i formació en àrees estratègiques de l’empresa, que incorporen tutories i acompanyament per la realització de plans estratègics. També informarà sobre infraestructures, normatives, espais, logística, transports i comunicacions de la ciutat, i sobre serveis de valor afegit per a empreses susceptibles d’instal·lar-se a Lleida. A la vegada, facilitarà informació actualitzada sobre recursos i ajuts que es posen a l’abast de les empreses per part de les diferents administracions, europea, general, autonòmica o local.

Relacionats