Dijous, 24 de juny de 2021 - Edició 1064
La República

L’Ajuntament de L’Hospitalet de Llobregat demana evitar el tancament de l’escola concertada Acadèmia Cultura

ACN Barcelona.-L’Ajuntament de L’Hospitalet de Llobregat (Barcelonès) ha demanat aquest dissabte evitar el tancament de l’escola concertada Acadèmia Cultura arran de la decisió presa pel Bisbat de Barcelona. El consistori […]

Avatar
Agències 06/03/2021

ACN Barcelona.-L’Ajuntament de L’Hospitalet de Llobregat (Barcelonès) ha demanat aquest dissabte evitar el tancament de l’escola concertada Acadèmia Cultura arran de la decisió presa pel Bisbat de Barcelona. El consistori ha recordat que es tracta d’un centre d’educació de “proximitat” i ha insistit en la necessitat d’obrir un procés de diàleg amb el Bisbat, que és el propietari de l’edifici on es troba l’escola. “De no renovar el lloguer de l’immoble, l’escola es veurà abocada a tancar el pròxim curs”, ha assegurat l’ajuntament a través d’un comunicat, on també ha insistit que el projecte té gairebé “setanta anys d’història” al barri de la Torrassa.

Així, ha reclamat que s’aturi la “decisió unilateral del tancament” i malgrat que reconeix que no disposa de “competències en matèria educativa”, s’ha ofert com a “mediador” en aquest procés. “És imprescindible cercar un acord per la continuïtat de l’escola”, ha subratllat, “més de 300 alumnes haurien de ser distribuïts en altres centres de la ciutat el curs vinent, augmentant la ràtio d’escoles que ja es troben al límit de la seva capacitat”.Al comunicat també alerta que els nens i nenes hauran d’interrompre “abruptament” el projecte pedagògic escollit per les seves famílies. L’ajuntament es reunirà el pròxim dilluns amb les parts, acompanyant “les famílies afectades” en tot el procés.