Divendres, 30 de juliol de 2021 - Edició 1100
La República

L’Ajuntament de Barcelona subvencionarà les obres de millora d’un centenar d’habitatges del Carmel

ACN Barcelona.-L’Ajuntament de Barcelona pretén subvencionar entre el 75% i el 100% de les obres de millora d’un centenar d’habitatges del Carmel que poden estar en condicions inadequades i sense […]

Avatar
Agències 30/06/2021

ACN Barcelona.-L’Ajuntament de Barcelona pretén subvencionar entre el 75% i el 100% de les obres de millora d’un centenar d’habitatges del Carmel que poden estar en condicions inadequades i sense les condicions mínimes d’habitabilitat. El programa Habita Carmel, que s’allargarà fins al 2024 i es fa a través el Pla de Barris, a partir d’un estudi de la UPC ha seleccionat pisos no afectats urbanísticament, qualificats a l’estudi com a habitatges inadequats i amb residents amb vulnerabilitat social. Un equip tècnic a partir del juliol i juntament amb els propietaris determinarà quines problemàtiques tenen els habitatges i com es poden resoldre. El programa està dotat amb 3 milions d’euros.

El consistori assenyala que hi ha una elevada vulnerabilitat residencial entre les seves veïnes i veïns. Apunta com a factors que han generat aquesta problemàtica l’orografia del barri, tècniques d’autoconstrucció, manca de planificació, afectacions urbanístiques per manca de manteniment o especulació, alta demanda de solucions habitacionals, i fragilitat i vulnerabilitat social.