Dimecres, 16 de juny de 2021 - Edició 1056
La República

L’Ajuntament de Barcelona instal·la 226 punts recollida d’arbres de Nadal

ACN Barcelona.-L’Ajuntament de Barcelona habilitarà a partir d’aquest dijous i fins el 17 de gener 226 punts de recollida d’arbres de Nadal repartits entre els deu districtes de la ciutat. […]

Avatar
Agències 06/01/2021

ACN Barcelona.-L’Ajuntament de Barcelona habilitarà a partir d’aquest dijous i fins el 17 de gener 226 punts de recollida d’arbres de Nadal repartits entre els deu districtes de la ciutat. L’objectiu és evitar l’abandonament dels arbres a la via pública i aprofitar un recurs natural per a la millora del manteniment dels espais enjardinats de la ciutat. La majoria dels arbres que es retiren són avets tot i que també hi ha branques d’altres arbres que durant les festes de Nadal serveixen d’element de decoració a les llars. L’Ajuntament ha demanat que els arbres es dipositin als punts de recollida nets d’ornaments. L’any passat, els serveis municipals van recollir un total de 8.809 arbres, que va permetre 150 metres cúbics de triturat.

Un cop recollits, els arbres es traslladen al viver municipal, on es tritures i es deixen madurar les restes per passar després per l’encoixinament o mulching. En total, el procés requereix dos o tres mesos de tractament per tenir una bona qualitat d’encoixinat. Pel que fa el material resultant, es dipositarà en espais verds de la ciutat al llarg del primer semestre de l’any.L’encoixinat, format pels residus vegetals triturats, és un element de jardineria que permet millorar la retenció d’humitat i l’aireig del sòl i al mateix temps ajuda a evitar l’aparició de males herbes. A Barcelona l’encoixinat es diposita sobre la terra vegetal ja sigui a l’interior de parcs i jardins com en petits espais enjardinats als carrers de la ciutat, principalment en zones d’arbustatge, planta vivaç i en grups de rosers.