Dimarts, 21 de setembre de 2021 - Edició 1153
La República

L’AJEC reclama fer marxa enrere en el “tancament unilateral” de les universitats

ACN Barcelona.-L’Associació de Joves Estudiants de Catalunya (AJEC) ha reclamat fer marxa enrere en el “tancament unilateral” de les universitats. L’organització és conscient de la situació epidèmica que viu Catalunya […]

Avatar
Agències 13/10/2020

ACN Barcelona.-L’Associació de Joves Estudiants de Catalunya (AJEC) ha reclamat fer marxa enrere en el “tancament unilateral” de les universitats. L’organització és conscient de la situació epidèmica que viu Catalunya però ha lamentat “profundament” que siguin les universitats i la qualitat educativa “les majors damnificades”. A més, ha considerat “difícil d’entendre” que es reclami docència virtual mentre es mantenen obertes altres activitats econòmiques que requereixen presencialitat. “Prou de criminalitzar”, ha afirmat. Segons l’AJEC, l’aposta per una docència telemàtica “no està resultant ser una bona estratègia” i la manca de formació, recursos i d’eines per poder-la executar amb qualitat “demostra que el sistema no està preparat per assumir-la”.

L’AJEC ha apuntat que la situació financera de les universitats no ajuda i ha lamentat “la manca d’un pla i una injecció de recursos” per part del Govern. L’Associació ha afirmat que la situació és “encara més greu” en el cas d’universitats fora de la regió metropolitana de Barcelona, a les que ha assegurat que la Generalitat “sembla haver oblidat”. A més, l’ha acusat de no garantir el dret dels estudiants amb situació de vulnerabilitat a disposar de les eines necessàries per poder seguir l’educació virtual. D’altra banda, consideren que les mesures no poden vulnerar el dret a la participació o el de reunió. Per tot, ha reclamat repensar les mesures, fer una injecció “immediata” de finançament en el sistema universitari, revisar el sistema docent i d’avaluació aplicat en base al Pla Bolonya, impulsar un pla de formació en eines virtuals, dotar de material de connectivitat a tots els estudiants que ho requereixin i garantir el dret a al participació i el sindicalisme estudiantil.