Dijous, 23 de setembre de 2021 - Edició 1155
La República

L’Aeroport del Prat registra un terç de l’activitat d’anys anteriors en una operació tornada inèdita

ACN El Prat / Barcelona.-L’activitat a l’Aeroport del Prat per l’operació tornada ha estat un terç de la d’anys anteriors per aquestes dates. Els vols previstos aquest últim cap de […]

Avatar
Agències 30/08/2020

ACN El Prat / Barcelona.-L’activitat a l’Aeroport del Prat per l’operació tornada ha estat un terç de la d’anys anteriors per aquestes dates. Els vols previstos aquest últim cap de setmana d’agost han estat 446 divendres, 385 dissabte i 430 diumenge. Són aproximadament una tercera part dels vols que hi va haver el darrer cap de setmana d’agost del 2019, amb 1101, 998 i 1065, respectivament. Són dades similars a les de l’operació sortida, el darrer cap de setmana de juliol d’enguany, amb 360, 414 i 468. A l’estació de Sants tampoc hi ha aglomeracions. Usuaris han explicat a l’ACN que no els sorprèn l’afluència i que compleixen les mesures de seguretat per la covid-19 però tenen dubtes de la seva eficàcia.

“Totes les restriccions que tenim a la vida normal, per viatjar no hi són”, critica la Tània Gallardo, que amb la família han agafat un avió de Menorca. “Hi ha poc gel hidroalcohòlic, menys que als supermercats, tampoc et miren la temperatura, no hi ha la distància de seguretat entre els seients dels avions…”, assegura. Considera que les restriccions a l’hora de viatjar són menors que en al tres circumstàncies de la vida perquè “es prioritzen els diners del turisme davant la seguretat”. Pel que fa als passatgers d’aquest diumenge al Prat, esperava trobar menys gent. “Jo ho veig una mica ‘perafernàlia’ tot el que fa referència a les mesures de prevenció de la covid-19”, assegura la Maribel des de l’Aeroport del Prat. “Hi ha multa publicitat falsa, jo no m’ho crec gaire”, lamenta escèptica. “Em poso la mascareta per respecte, però no per por, penso que de fet les mascaretes que portem la majoria no són efectives, per mi tot plegat és bastant ‘fer el paripè'”, ha explicat després de mostrar el bitllet d’avió a un guarda de seguretat de la porta. Tot i això ha dit que ja li sembla bé que les mesures no siguin més restrictives i s’ha mostrat “tranquil·la” perquè diu que no té por de la covid-19 a l’hora de viatjar.En canvi, en Pablo, des de l’Estació de Sants, explica que les mesures són suficients i s’estan complint bé. Ha estat uns dies a la Cerdanya i ara marxa cap a Sitges a continuar les vacances. “No tinc por, si tots anem amb la mascareta no ha de passar res, les mesures són bones, arreu hi ha agents de seguretat, és veritat que sóc jove i la gent més gran podria patir més però no és el meu cas”, exposa. Reconeix que a les festes es compleixen menys les mesures de seguretat que en altres àmbits, però diu que “en línies generals la gent està complint”. No li ha sorprès l’afluència de gent que ha vist a l’estació, ja és el que s’esperava.En Guille, que és francès, tornava a Alacant després de passar les vacances a Montpellier. Porta mascareta tot i que no li agrada gens posar-se-la. “Sembla que hem d’obeir com si estiguéssim als famosos llibres de George Orwell”, lamenta. “No tinc por de la covid-19, només tinc por de Bill Gates, que vol posar en marxa el transhumanisme i jo vull quedar-me humà”, ha reblat.