Dilluns, 27 de setembre de 2021 - Edició 1159
La República

L’advocat de ‘La Manada’ espera que la “pressió mediàtica” no influeixi en el Tribunal Suprem

ACN Madrid .-L’advocat dels acusats de ‘La Manada’ ha dit a les portes del Suprem que espera que la “pressió mediàtica” que considera ha influït en decisions anteriors no afecti […]

Avatar
Agències 21/06/2019

ACN Madrid .-L’advocat dels acusats de ‘La Manada’ ha dit a les portes del Suprem que espera que la “pressió mediàtica” que considera ha influït en decisions anteriors no afecti els magistrats del Tribunal Suprem. “Entenem que el Suprem ha d’estar i està de fet sense cap dubte molt més aïllat de la pressió mediàtica i només ens queda confiar en la justícia”, ha manifestat abans d’entrar a la vista pública on el tribunal deliberarà sobre els recursos presentats per totes les parts a la condemna de 9 anys de presó per abús sexual. Agustín Martínez Becerra s’ha mostrat sorprès pel fet que alguns mitjans ja especulin en quan el tribunal farà pública la decisió i assenyalin sentències que són contràries als interessos dels seus representats. També ha reconegut que els seus clients tenen la “tensió lògica” de l’espera de com acabarà un procés que va començar aviat farà tres anys.

Un tribunal format per Andrés Martínez Arrieta, Ana Ferrer, Vicente Magro, Francisco Monterde i Susana Polo (que serà la ponent de la sentència) serà el responsable de decidir si modifica o no la pena imposada per l’Audiència de Navarra i ratificada pel Tribunal Superior de Justícia als cinc joves andalusos que els San Fermines de 2016 van agredir sexualment i en grup a una jove madrilenya de 18 anys. Totes les parts han recorregut la sentència que els condemnava a 9 anys per abús sexual amb prevalença i que descartava l’agressió sexual (violació) per considerar que no hi havia hagut intimidació. Ara, els magistrats del Suprem tindran l’última paraula. La fiscalia sol·licita per als cinc joves (que estan en llibertat provisional) fins a 18 anys de presó per agressió sexual. La vista és oberta i no hi són presents ni víctima ni acusats, però sí els representants legals de totes les parts que han presentat recurs: acusació popular (Ajuntament de Pamplona i govern foral), acusats, víctima i fiscalia.