Dimarts, 28 de setembre de 2021 - Edició 1160
La República

L’advocat de Forn planteja a la fiscalia renunciar a testimonis policials i ciutadans perquè no tenen “cap rellevància”

ACN Barcelona.-Xavier Melero, advocat de Joaquim Forn, ha explicat que ha plantejat a la fiscalia que les dues parts renunciïn a testimonis per escurçar el judici, perquè les compareixences dels […]

Avatar
Agències 08/04/2019

ACN Barcelona.-Xavier Melero, advocat de Joaquim Forn, ha explicat que ha plantejat a la fiscalia que les dues parts renunciïn a testimonis per escurçar el judici, perquè les compareixences dels policies i de ciutadans que van votar l’1-O no tenen “cap rellevància”. Melero ha recordat a Catalunya Ràdio que els seus testimonis no tenen importància en el procediment del Suprem, i que el propi Manuel Marchena ja va dir que els informes policials no tenien naturalesa de prova. Sobre Marchena, ha considerat que està tenint un paper “exemplar” i que està actuant “correctament” des del punt de vista processal. “Ha pres alguna decisió controvertida, discutible, però en general jo crec que ho està fent molt bé”, ha dit Melero, que ha dit que confia en una sentència absolutòria pels delictes de rebel·lió i sedició.

“Per cada policia que tu renunciïs jo renuncio a un ciutadà”. Aquesta és la proposta que li ha fet Melero a la fiscalia per escurçar el judici, que ell preveu que duri fins al juny, amb una sentència a l’octubre o al novembre. Segons l’advocat, aquests testimonis són “d’escassíssima utilitat”.Sobre el paper de Marchena com a president del tribunal, ha opinat que està sent molt correcte, tot i que hi hagi alguna decisió discutible, com la de deixar els vídeos per al final. En tot cas, ha indicat que aquesta decisió és “opinable”, però no té per què ser un obstacle. “És perfectament factible. Potser és més feixuc que amb la confrontació directa, però no hi ha res més a dir”, ha remarcat l’advocat.Melero confia en el judici i en una sentència absolutòria pels delictes de rebel·lió i sedició. També ha subratllat que igual que no hi ha violència que justifiqui la rebel·lió, tampoc hi és per al delicte de conspiració per a la rebel·lió. Sobre la malversació, ha insistit que “no es mou ni un euro”. “Ja veurem si podríem caure en el pantanós terreny de les temptatives de malversació”, ha afegit.Melero ha assenyalat que aquest judici posa de manifest que Espanya “és com tots els estats de l’entorn”. L’advocat ha apuntat que “ningú qüestiona que França sigui una democràcia” tot i la repressió policial dels armilles grogues. “Els problemes de la democràcia espanyola estan aquí, i els de la grega o la italiana. És un país normal, amb les seves disfuncions, que encara tolera espais de llibertat admissibles, i que ha de resoldre els seus problemes per la via del diàleg i sense anar a Sèrbia a comprar kalashnikovs”, ha ironitzat.