Diumenge, 20 de juny de 2021 - Edició 1060
La República

L’Acadèmia del Cinema Català escollirà la nova junta el 14 de juny

ACN Barcelona.-L’assemblea general de l’Acadèmia de les Arts i les Ciències Cinematogràfiques Catalanes ha convocat per al 14 de juny les eleccions per escollir la propera junta directiva. Després de […]

Avatar
Agències 03/05/2021

ACN Barcelona.-L’assemblea general de l’Acadèmia de les Arts i les Ciències Cinematogràfiques Catalanes ha convocat per al 14 de juny les eleccions per escollir la propera junta directiva. Després de dos mandats presidits per la productora Isona Passola i amb un equip format per Agustí Argelich, Joan Bas, Josep Maria Civit, Judith Colell, Maria Molins, Paco Poc, Sílvia Quer, Edmon Roch i Eduard Sola, l’entitat inicia el procés per rellevar la direcció, responsable d’organitzar cada any els Premis Gaudí. La presentació de candidatures es podrà fer des d’aquest dimarts i fins al 17 de maig. Les directores i guionistes Neus Ballús i Judith Colell es perfilen per ara com a candidates a presidir l’Acadèmia, segons ha pogut saber l’ACN de diverses fonts.

Un cop validades les candidatures presentades per la Junta electoral –que formaran els acadèmics Mariona Claveria, Rosa Maria Fusté, Lluís Maria Güell, Anna Petrus i Oriol Sala-Patau-, començarà la campanya electoral, que s’allargarà del 19 de maig al 12 de juny. Després de la jornada de reflexió, el dia 14 de juny es recollirà el vot presencial dels socis, que dies abans hauran pogut exercir el seu dret per correu o electrònicament. Comiat en l’última cerimònia dels GaudíLa presidenta de l’Acadèmia del Cinema Català, Isona Passola, es va acomiadar de la institució en els darrers Premis Gaudí reiterant la crida perquè es destini més pressupost al cinema català. Una vegada més, Passola va lamentar que el pressupost de les pel·lícules catalanes són “misèrrims” i amb menys films en català que mai. “Ens agrada rodar amb totes les llengües, però tenim el dret de rodar en català”, va apuntar, alhora que emplaçava el futur nou Govern a “ser valent i resoldre el problema”, destinant més pressupost i fent que TV3 segueixi produint ficció. Després de vuit anys al capdavant de l’Acadèmia, Passola –ara ja presidenta de l’Ateneu Barcelonès- es va mostrar “molt feliç” i va agrair l’acompanyament que de les dues juntes que l’han acompanyat. Alhora, va reivindicar el seu llegat, en què han creat estudis, han fet contactes professionals i han impulsat el cicle Gaudí, que ja ha arribat a 107 poblacions.