Dimecres, 28 de setembre de 2022 - Edició 1525
La República

L’abril ha estat plujós al terç nord de Catalunya

ACN Barcelona.-El mes d’abril ha estat un més plujos a sectors del terç nord de Catalunya, i fins i tot molt plujós a zones altes del Pirineu Occidental, Prepirineu Central […]

Agències 02/05/2019

ACN Barcelona.-El mes d’abril ha estat un més plujos a sectors del terç nord de Catalunya, i fins i tot molt plujós a zones altes del Pirineu Occidental, Prepirineu Central i punts de l’Empordà. A la resta del territori ha estat sec, i molt sec al sud del litoral, segons el balanç del Servei Meteorològic de Catalunya. A finals del mes de març es va trencar una dinàmica atmosfèrica que va afectar Catalunya gran part de l’hivern, caracteritzada per una gran dorsal que inhibia el pas de les borrasques provinents de ponent i també les masses fredes confinades al nord del continent. L’abril va començar de forma molt diferent: les masses humides i fredes de l’Atlàntic i del nord d’Europa es van moure cap al sud i van afectar Catalunya.

Aquest mes d’abril ha estat fred a la serralada Transversal, al Cadí-Moixeró, a Port del Comte i a les parts més elevades del Pirineu Occidental. Ha estat càlid, en canvi, a àmplies zones del litoral o prelitoral Central i Sud.