Divendres, 18 de juny de 2021 - Edició 1058
La República

La variant britànica ja suposa el 13% de tots els casos de covid-19 a l’Àrea Metropolitana Sud de Barcelona

ACN L’Hospitalet de Llobregat.-La variant britànica del covid-19, la VOC-2020/01, suposa el 13% de tots els casos de coronavirus registrats a l’Àrea Metropolitana Sud de Barcelona. La dada es desprèn […]

Avatar
Agències 03/02/2021

ACN L’Hospitalet de Llobregat.-La variant britànica del covid-19, la VOC-2020/01, suposa el 13% de tots els casos de coronavirus registrats a l’Àrea Metropolitana Sud de Barcelona. La dada es desprèn del cribratge de la variant que es duu a terme des de finals de desembre des del Servei de Microbiologia del Laboratori Clínic Territorial Metropolitana Sud (LCTMS) de l’ICS, ubicat a l’Hospital Universitari de Bellvitge. El seguiment mostra que des de fa cinc setmanes ha incrementat el volum total de casos, passant del 4% la setmana del 28 de desembre al 3 de gener al 13% la compresa entre els dies 25 i 31 de gener. Principalment es registren casos a la ciutat de l’Hospitalet de Llobregat, així com en una quinzena de localitats del Baix Llobregat.

Poc després que es va comunicar la primera alerta internacional sobre l’alta transmissibilitat de la nova variant del virus, el Servei de Microbiologia de l’Àrea Metropolitana Sud de l’ICS va posar en marxa un cribratge per monitoritzar la seva presència en aquest entorn. Les dades obtingudes mostren una tendència de continu creixement en aquesta àrea geogràfica. Aquest servei ha fet en més de 500.000 PCRs de SARS-CoV-2 des de l’inici de la pandèmia. Actualment, porta a terme entre 25.000 i 30.000 PCRs setmanals, que inclouen les determinacions per als cribratges a residències de gent gran, escoles i institucions sanitàries del territori.A més, el servei recupera diàriament una mostra aleatòria d’entre el 10% i el 25% de les PCRs positives per identificar la variant britànica. La identificació es fa inicialment mitjançant un tipus de PCR que permet detectar l’absència d’un gen que no es troba a la variant britànica. Fins al 31 de gener s’han fet un total de 1.412 determinacions mitjançant aquesta tècnica.