Dilluns, 2 d'agost de 2021 - Edició 1103
La República

La UVic-UCC amplia la seu de Granollers amb unes noves instal·lacions de 1.200 metres quadrats

ACN Granollers.-La Universitat de Vic – Universitat Central de Catalunya (UVic-UCC) ha presentat aquest dilluns l’ampliació de la seu de Granollers amb la construcció d’unes noves instal·lacions de 1.200 metres […]

Avatar
Agències 28/06/2021

ACN Granollers.-La Universitat de Vic – Universitat Central de Catalunya (UVic-UCC) ha presentat aquest dilluns l’ampliació de la seu de Granollers amb la construcció d’unes noves instal·lacions de 1.200 metres quadrats i que s’ubicaran en un edifici pendent de rehabilitació. L’espai servirà per reforçar tota la part pràctica del grau en Enginyeria de l’Automoció, i es convertirà en la futura seu de la UGranollers, que es preveu que entri en funcionament al curs 2022-2023. Disposarà de quatre laboratoris amb 150 metres quadrats cada un d’ells per treballar l’automoció, la mecànica, l’electrònica i els processos de fabricació. Els treballs els finançarà al 50% l’Ajuntament de Granollers i la Fundació Universitària Balmes, entitat titular de la UVic-UCC.

Les noves instal·lacions estaran ubicades en una zona amb potencial de creixement, on en un lateral hi ha un solar buit i just a tocar és on actualment hi ha l’edifici que acull el laboratori del grau en Enginyeria de l’Automoció, llogat a la Unió Empresarial Intersectorial (UEI). Aquest espai, d’uns 3.000 metres quadrats i on avui es troba el gremi d’automoció de Granollers, serà el centre de treball per a activitats de Fórmula Student, establint, així, un estret vincle entre el món universitari i l’empresarial.Al nou espai d’UGranollers, a banda d’ubicar-hi els quatre nous laboratoris, també s’hi traslladarà la part de secretaria amb els corresponents despatxos i s’habilitaran espais de coworking. Can Muntanyola, que actualment és un espai compartit i on s’ubiquen els estudis a Granollers, passarà a tenir les funcions d’aulari.El disseny d’aquestes instal·lacions està pensat per facilitar l’entrada i sortida de cotxes i motos als laboratoris. En un espai lateral de l’edifici hi haurà una zona exterior on es podran fer proves amb els prototips i els vehicles amb què treballen els alumnes del grau, i també s’habilitaran places de vehicles elèctrics per potenciar i facilitar el contacte i la mobilitat entre Vic i Granollers. Finalment, hi haurà tota una àrea de campus universitari exterior que inclourà un espai de zona verda amb grades, taules i bancs, entre altres.L’objectiu és que les obres puguin començar aquesta tardor amb l’objectiu de tenir el nou espai UGranollers a punt durant el curs 2022-2023.