Dissabte, 24 de juliol de 2021 - Edició 1093
La República

La UPF organitza un concurs per trobar les millors propostes d’eines contra la propagació del coronavirus

ACN Barcelona.-La unitat de recerca BCN MedTech del Departament de Tecnologies de la Informació de la Universitat Pompeu Fabra (UPF) ha impulsat els premis ‘Enginy contra la covid-19’, que premiarà […]

Avatar
Agències 15/04/2020

ACN Barcelona.-La unitat de recerca BCN MedTech del Departament de Tecnologies de la Informació de la Universitat Pompeu Fabra (UPF) ha impulsat els premis ‘Enginy contra la covid-19’, que premiarà les millors propostes d’eines realistes contra la propagació del virus. Es tracta d’una iniciativa que busca donar suport a projectes realitzats per estudiants d’enginyeria que pensin i desenvolupin aquestes eines. Així, els equips participants hauran de proposar, desenvolupar i promoure solucions realistes i creatives en tres àmbits: disseny d’elements físics de protecció facial fabricables per la ciutadania, optimització en el maneig dels equips de protecció individual per al personal sanitari i disseny d’estratègies i eines per a un desconfinament segur.

El professor d’estudis d’Enginyeria de la UPF i impulsor de la iniciativa, Antoni Ivorra, ha explicat que van decidir posar en marxa aquest concurs en detectar que els alumnes “estaven molt motivats per ajudar”. El concurs es durà a terme en dues fases, una per a les propostes de projectes i un altra per al desenvolupament de les quatre guanyadores en la primera fase. Podran participar-hi equips integrats per, com a mínim quatre i com a màxim deu persones i com a mínim la meitat hauran de ser estudiants matriculats en el curs actual en algun grau d’Enginyeria de la UPF. La resta pot tenir qualsevol perfil acadèmic o professional. En una primera fase s’atorgaran quatre premis de 1.500 euros per desenvolupar els projectes seleccionats, al menys un de cada repte proposat, durant sis setmanes. Per a la segon fase, hi haurà dos premis de 1.500 euros més per als projectes que el comitè consideri que s’han desenvolupat millor.