Dilluns, 21 de juny de 2021 - Edició 1061
La República

La Universitat de Lleida planteja un pressupost per al 2021 de 93,1 MEUR, un 3,2% inferior al d’enguany

ACN Lleida.-El Consell de govern de la Universitat de Lleida (UdL) ha aprovat la proposta de pressupost per al 2021, que és de 93,1 milions d’euros, 3,5 milions d’euros (-3,2%) […]

Avatar
Agències 17/12/2020

ACN Lleida.-El Consell de govern de la Universitat de Lleida (UdL) ha aprovat la proposta de pressupost per al 2021, que és de 93,1 milions d’euros, 3,5 milions d’euros (-3,2%) menys que l’actual. Tots els capítols es redueixen per assumir l’increment de les despeses de personal, que creixen un 2,4%, pels increments dels complements d’antiguitat i de productivitat del professorat i de les despeses socials, no previstos en el model de finançament de les universitats. En l’ámbit de la despesa, destaca també la posada en marxa de l’edifici Polivalent 2, al campus 1 d’octubre (Cappont), tampoc finançada per la Generalitat. Per a l’aprovació definitiva dels comptes, caldrà abans el vistiplau del Consell Social de la UdL, que es reunirà dilluns.

El gerent de la UdL, Ramon Saladrigues, ha argumentat que el topall en els ingressos per transferències corrents de la Generalitat i les despeses creixents de personal estan dificultant l’equilibri pressupostari que la UdL necessita per garantir la docència i la recerca. Saladrigues ha afegit que, davant la nova reducció del preu de les matrícules per al curs 2021-2022, caldrà que “la Generalitat compensi amb transferències corrents la reducció dels ingressos de matrícula” i “aprofiti per dotar a les universitats d’un finançament adequat a les necessitats que la societat actual reclama”. Altrament, “serà difícil evitar el dèficit pressupostari”, ha expressat. Pel que fa a ingressos, segons ha informat el gerent, es preveu el mateix import dels ingressos reconeguts de l’exercici 2016 -any que es va congelar el model de finançament de les universitats públiques catalanes-, augmentat amb els increments retributius. Tot i que per al 2021 la UdL preveu mantenir el nombre d’alumnes matriculats, els ingressos per matrícules es reduiran, a causa de la disminució dels preus, ha assenyalat.Pel que fa a les despeses, Saladrigues destaca que tots els capítols es redueixen per poder assumir l’increment sostingut de les despeses de personal. De fet, aquestes són les úniques que augmenten, amb un increment significatiu del 2,4% (1,6 milions d’euros) lligat als increment dels complements d’antiguitat i de productivitat del professorat, i als increments de les despeses socials, no previstos en el model de finançament de les universitats i, per tant, no finançats per la Generalitat. Així mateix, la despesa de posada en marxa de l’edifici Polivalent de Capoont, tampoc ha estat finançada per la Generalitat.D’altra banda, el Consell de govern de la UdL ha aprovat el calendari acadèmic per al curs 2021-2022. Les classes començaran el 13 de setembre tant per als graus i dobles graus com per als màsters i finalitzaran el 27 de maig. Els períodes avaluatius seran del 10 de gener al 4 de febrer, per al primer semestre, i del 30 de maig al 23 de juny, per al segon.